در میان روش های زیباسازی مختلفی که می توانند موجب جوان سازی پوست شوند، میکرونیدلینگ یکی از پرطرفدارترین آنهاست. در این روش، از سوزن های خیلی باریکی استفاده می شود و بعد از ایجاد حفره های بسیار نازکی روی پوست، به کلاژن سازی و جوانسازی پوست کمک خیلی زیادی می کنند. شاید خیلی از افراد فکر کنند که میکرونیدلینگ روش نسبتا جدیدی برای جوانسازی پوست است، در حالی که به هیچ عنوان این گونه نبوده و این روش از 50 سال پیش تاکنون مورد استفاده قرار می گرفته است. قبل از این که با جزئیات توضیح دهیم که میکرونیدلینگ چیست و چگونه انجام می شود، باید بدانید که روش های مختلفی برای جوانسازی پوست وجود دارند. با این حال، طرفداران این عمل ادعا دارند که این روش درمانی می تواند بخش زیادی از مشکلات پوستی مانند چین و چروک ها، جای جوش و لکه ها و حتی زخم های خارجی را به طور کامل درمان کند. در این مقاله از لنداسپا، اطلاعات بیشتری درباره میکرونیدلینگ صورت در اختیار شما قرار خواهیم داد. پس اگر شما هم قصد استفاده از این روش را دارید، حتما تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
میکرونیدلینگ چیست؟
میکرونیدلینگ که در علم پزشکی از آن با نام Collagen Induction Therapy یاد می شود، به نوعی روش جوانسازی پوست می گویند که در آن پزشک متخصص مواد مورد نیاز و مغذی را با استفاده از سوزن های بسیار نازکی به پوست وارد می کند.
بهترین دکتر پوست شیراز چه کسی است؟ لیست 10 تایی 1402
سوراخ های ایجاد شده روی پوست در این روش موجب می شوند که مواد مغذی و سرم های مخصوص خیلی راحت به لایه های درونی پوست نفوذ پیدا کنند و نتیجه بهتری برای کلاژن سازی داشته باشد. زمانی که پوست شما کلاژن سازی بهتری داشته باشد، بازسازی پوست و بهبود بخش های آسیب دیده آن خیلی راحت تر انجام می شود.
همان طور که پیش از این نیز گفتیم، در روش میکرونیدلینگ سوراخ هایی در پوست ایجاد می شوند که مسئولیت ساخت این حفره ها بر عهده دستگاه میکروپن است. بعد از به وجود آمدن این سوراخ ها، کلاژن سازی مجددا آغاز می شود و مواد دیگری مانند آلاستین در پوست بیشتر می شود. تمام این موارد، نتایجی مانند از بین بردن چین و چروک ها، جای لک و جوش، ترمیم زخم ها و منافذ و سایر موارد این چنینی را در پی دارند.
تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ
بعد از این که متوجه شدید میکرونیدلینگ چیست و چگونه انجام می شود، ممکن است آن را با میکرودرم اشتباه بگیرید. با این حال، باید بگوییم که میکرونیدلینگ صورت تفاوت های خیلی زیادی با میکرودرم دارد و بهتر است قبل از انتخاب، به طور کامل آنها را بشناسید. برای این که تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ را به طور کامل از یکدیگر تشخیص دهید، در ابتدا میکرودرم را برای شما توضیح می دهیم.
مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ و 10 کاری که باید انجام دهید
میکرودرم به زبان ساده
روش میکرودرم ابریژن یکی از روش های جوانسازی پوست است که در آن عمل لایه برداری انجام می شود. در این روش، سطحی از اپیدرم پوست از بین می رود که موجب شدن سلول های مورد یا آسیب دیده در لایه ها و نواحی سطحی پوست می شوند.
اگر بخواهیم به صورت شفاف میکرودرم را به شما معرفی کنیم، باید بگوییم که فرض کنید شخصی خیلی آرام و با استفاده از تجهیزات مناسب، روی پوست شما سمباده می زند و لایه های سطحی پوست را از بین می برد. این روش مزایای خیلی زیادی دارد و بیشتر از آن برای از بین بردن لکه های ناشی از افزایش سن، آفتاب سوختگی، حاملگی و سایر موارد این چنینی استفاده می شود.
علاوه بر این موارد، اگر قسمت هایی از پوست شما رنگ نامناسبی دارد و به عبارت دیگر دچار هایپرپیگمانتاسیون شده اید، می توانید با استفاده از میکرودرم خیلی راحت آن را درمان کنید. البته مانند میکرونیدلینگ که پیش از این گفتیم، میکرودرم برای جلوگیری از بروز چین و چروک های پوست و جوانسازی آن هم تاثیر بسیار زیادی دارد.
تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ در کاربردها، فواید و قیمت
میکرونیدلینگ
در مقابل میکرودرم، میکرونیدلینگ وجود دارد که این روش هم تاثیر بسیار زیادی برای از بین بردن چین و چروک ها و جوانسازی پوست از خود نشان می دهد. همان طور که پیش از این نیز گفتیم، میکرونیدلینگ برای جای جوش کاملا مناسب و تأیید شده است و می تواند به از بین بردن چین و چروک های پوستی و جای زخم هم کمک کند.
علاوه بر این موارد، از میکرونیدلینگ برای بستن منافذ باز پوست نیز استفاده می شود و تاثیر زیادی در زیبایی پوست دارد. از دیگر مزایای فوق العاده میکرونیدلینگ، این است که می تواند تاثیر بسیار زیادی برای از بین بردن ترک های پوستی و جای جوش و لکه داشته باشد. در کنار این ویژگی ها، شما می توانید برای داشتن یک پوست کاملا شفاف و یکنواخت، از میکرونیدلینگ استفاده کنید.
شباهت های میکرودرم و میکرونیدلینگ
مزونیدلینگ صورت چیست و چه مزایایی دارد + عکس قبل و بعد
اگرچه شاید این دو روش تفاوت های خیلی محدودی با یکدیگر داشته باشند، اما شباهت های آنها آنقدر زیاد است که شاید خیلی از افراد آن دو را با یکدیگر اشتباه بگیرند. به عنوان مثال، در هر دوی این روش ها پزشک متخصص کار خود را در بازه زمانی کوتاهی انجام می دهد و نهایتا 20 دقیقه به طول می انجامد.
هیچ کدام از این روش ها بیش از اندازه تهاجمی نیستند و خیلی راحت می توانید بعد از انجام آن به فعالیت های روزمره خود بپردازید. دوره نقاهت بعد از این عمل ها بسیار کوتاه بوده و با رعایت برخی نکات خیلی ساده، می توانید به جوانسازی پوست خود کمک کنید.
البته توجه داشته باشید که یکی از مهم ترین شباهت های این دو روش که باید حتما مد نظر قرار دهید، این است که برای رسیدن به نتیجه مطلوب، باید چندین جلسه با فواصل زمانی مشخص شده به مرکز مورد نظر خود مراجعه کنید و این اعمال را تکرار نمایید. پس تنها با یک یا دو جلسه، نمی توانید به نتیجه مورد نظر خود دست پیدا کنید.
چه کسانی نباید میکرونیدلینگ انجام دهند؟
چرا بعد از میکرونیدلینگ صورتم لک شد ؟ علت و درمان آن
تاکنون متوجه شدید که میکرونیدلینگ برای لک صورت تاثیر بسیار زیادی دارد و می تواند موجب جوانسازی پوست شود. با این حال، باید به شما بگوییم که میکرونیدلینگ پوست برای همه افراد مناسب نیست و شاید برخی از افراد بسته به شرایط بدنی خود نتوانند از این روش استفاده کنند.
مهم ترین کسانی که امکان استفاده از این روش را ندارند، به شرح زیر هستند. اگر شما هم جزو هر یک از این افراد هستید، پیشنهاد ما به شما این است که تا پایان یافتن این شرایط میکرونیدلینگ را انجام ندهید و یا حداقل قبل از انجام آن با فرد متخصص مورد نظر خود مشورت کنید.
- افراد مبتلا به حساسیت های پوستی
- افراد مبتلا به عفونت های پوستی
- اشخاص مبتلا به کلوئید در پوست
- مصرف کنندگان داروهای ضد انعقاد خون
- افراد مبتلا به بیماری های دیابت
- مصرف کنندگان ترکیبات حاوی ویتامین A
افرادی که در فهرست بالا معرفی کردیم، به هیچ عنوان نمی تواند عمل میکرونیدلینگ پوست را انجام دهند. حالا هیچ تفاوتی ندارد که شما بخواهید از میکرونیدلینگ صورت برای جای جوش استفاده کنید و یا برای از بین بردن چین و چروک ها. در هر شرایطی، این روش گزینه مناسبی برای شما نخواهد بود.
تاثیرات میکرونیدلینگ
به احتمال خیلی زیاد تاکنون متوجه شده باشید که میکرونیدلینگ برای لک صورت و جای جوش تا چه حد مفید است. علاوه بر این، ما مزایا و تاثیرات مهم میکرونیدلینگ صورت را برای شما عزیزان توضیح دادیم. اما به نظر شما این تاثیرات بعد از گذشت چند روز نمایان می شوند؟
این روش که فرایند بازسازی و فعال کردن سلول ها انجام می شود، در صورتی جوابدهی مناسبی دارد که به صورت مداوم آن را انجام دهید. فاصله بین جلسات مختلف میکرونیدلینگ برای افراد بسته به نتیجه مورد نظر آنها از عمل زیبایی، می تواند هر 4 هفته یک بار باشد.
علاوه بر این، خیلی مهم است که شما بخواهید از عمل میکرونیدلینگ برای چه هدفی استفاده کنید. اما بیشتر مواقع برای رسیدن به بهترین نتیجه از این عمل، پیشنهاد می کنیم که بین 4 تا 6 جلسه از عمل میکرونیدلینگ صورت کمک بگیرید. شما می توانید تاثیرات میکرونیدلینگ را بعد از گذشت 1 تا 2 هفته از اولین تزریق خیلی راحت مشاهده کنید.
تاثیرات این عمل بسته به شرایط پوستی هر فرد می تواند کاملا متفاوت باشد. به عنوان مثال، خیلی مهم است که شما از میکرونیدلینگ جای جوش استفاده کرده باشید یا لکه های پوستی. بر اساس شرایط پوست خود، می توانید تاثیرات ذکر شده در قسمت زیر را مشاهده کنید.
- کاهش یافتن خطوط و چین و چروک های پوستی
- از بین بردن ترک های پوستی
- جوان سازی و سفت شدن پوست
- بهبود شکل و جای زخم
- کوچک شدن اندازه منافذ پوستی
- بهبود شرایط کلی پوست برای همه پوست ها
میکرونیدلینگ با لکه های صورت چه می کند؟
همان طور که پیش از این نیز چندین بار تاکید کردیم، میکرونیدلینگ برای لک صورت تاثیر بسیار زیادی دارد و موجب می شود لکه های پوست شما تا حد خیلی زیادی کمرنگ و بعد از گذشت یک بازه زمانی مشخص و اتمام جلسات، به طور کامل ناپدید شوند. اما چگونه این امر امکان پذیر است؟ به نظر شما چطور میکرونیدلینگ صورت می تواند موجب از بین بردن لکه های پوستی شود؟
این عمل می تواند لکه های پوستی ناشی از حاملگی و هایپرپگمنتاسیون را تا حد خیلی زیادی کاهش دهد. همچنین اگر کسی را می شناسید که به خاطر افزایش سن دچار لکه های پوستی شده، می توانید میکرونیدلینگ را به او پیشنهاد کنید.
نحوه عملکرد این روش هم به این صورت است که با تزریق به پوست، موجب می شود کلاژن سازی پوست صورت تا حد خیلی زیادی افزایش پیدا کند و به مرور زمان و بعد از اتمام جلسات، لکه های صورت تا حد خیلی زیادی کمرنگ شوند. با استفاده از این روش، می توانید پوستی صاف و شاداب داشته باشید که در آن خبری از لکه نیست.
مضرات میکرونیدلینگ
در صورتی که میکرونیدلینگ صورت را نزد پزشک معتبر و متخصصی انجام ندهید، این امکان وجود دارد که دچار آسیب های زیادی شوید. زیرا گاهی مواقع ممکن است مرکز مورد نظر شما از سوزن های استریل شده ای استفاده نکنند و برای میکرونیدلینگ هم از محصولات غیر بهداشتی استفاده کرده و بدون تخصص کافی این کار را انجام دهند. در این شرایط، نه تنها لکه های پوستی شما از بین نمی روند، بلکه ممکن است دچار عوارض های خیلی شدیدی هم شوید.
به عنوان مثال، این احتمال وجود دارد که پوست شما واکنش های آلرژیکی از خود نشان دهد و بیش از اندازه ملتهب شود. حتی اگر این شرایط خیلی شدیدتر شود، ممکن است به عفونت های پوستی مبتلا شده و مجبور به پرداخت هزینه های خیلی بیشتر برای درمان این عفونت ها شوید.
البته باید این نکته را هم بگوییم که برخی مواقع میکرونیدلینگ پوست عوارض خیلی معمولی و محدودی هم دارد که کاملا طبیعی است و بعد از گذشت چند ساعت تا چند روز از بین می رود. به عنوان مثال، خیلی طبیعی است که بعد از انجام این عمل در محل حفره ها کمی احساس سوزش داشته باشید و جای هیچ نگرانی نیست.
سخن پایانی
در این مقاله از لنداسپا اطلاعات کاملی درباره میکرونیدلینگ در اختیار شما قرار دادیم. همان طور که گفتیم، این روش برای از بین بردن چین و چروک ها و جای جوش کاربرد خیلی زیادی دارد و یک گزینه کاملا هوشمندانه از نظر پزشکی است.
پس اگر شما هم جای جوش زیادی در صورت خود دارید، مطمئن باشید که میکرونیدلینگ صورت برای جای جوش کاملا موثر است. در این روش کلاژن سازی پوست افزایش پیدا می کند و پوست شما سفت تر و منعطف تر خواهد شد. البته همه این موارد به شرطی انجام می شوند که به یک پزشک متخصص و مرکز معتبری مراجعه کنید.