پوستسلامت

آیا پی آر پی سرطان زاست؟ بررسی کاربرد و تاثیر پی آر پی

یکی از پرطرفدارترین روش های جوانسازی پوست و تقویت مو، پی آر پی است که ویژگی های مثبت بسیار زیادی دارد و خیلی از افراد از این روش برای کاربردهای مختلف آن استفاده می کنند.، از روی دیگر، برخی از افراد فکر می کنند که این روش شاید باعث بروز سرطان شود و به همین علت می پرسند که آیا پی آر پی سرطان زاست؟ اگر شما هم می خواهید از این روش استفاده کنید و نگران سرطان زا بودن پی آر پی هستید، تا پایان این مقاله از لند اسپا همراه باشید تا مطمئن شوید که آیا prp می تواند باعث بروز سرطان شود یا خیر.

قبل از این که درباره سرطان زا بودن یا نبودن پی آر پی صحبت کنیم، خوب است بدانید که این روش کاربردهای بسیار بالایی دارد و می توان از آن برای جوان سازی پوست و بهبود تقویت ریشه های مو نیز استفاده کرد. علاوه بر این، خیلی از پزشکان برای درمان آسیب های تاندونی، روش پی آر پی را پیشنهاد می دهند. اما به نظر شما واقعا این احتمال وجود دارد که پی آرپی سرطان زا باشد و باز هم پزشکان آن را پیشنهاد کنند؟

پی آر پی چیست؟

ممکن است هنوز برخی از افراد به درستی معنای پی آر پی ندانند. همین دلیل قبل از این که بگوییم آیا پی آر پی سرطان زاست یا خیر، خوب است معنای این روش را درک کنید. در روش پی آر پی، مقدار مشخصی از خون افراد را گرفته و درون سانتریفیوژ قرار می دهند.

در این مرحله، پلاسمای غنی از پلاکت خون این فرد به دست می آید که می تواند برای درمان التهابات مختلف کاربرد داشته باشد. شاید برای شما جالب باشد که بدانید که غلظت پلاسمای غنی از پلاکت که درون دستگاه سانتریفیوژ به دست می آید، بین 4 تا 6 برابر از خون معمولی افراد غلیظ تراست.

مقاله پیشنهادی: بهترین دکتر پیوند مغز استخوان در تهران

پی آر پی چیست؟

بسته به شرایط بدنی افراد، پزشکان می توانند از این روش برای کاربردهای مختلف استفاده کند. به عنوان مثال، این احتمال وجود دارد که این شیوه درمانی برای درمان خیلی از زخم ها استفاده شود. همچنین خیلی از کسانی که به تازگی کاشت مو انجام داده اند، از روش پی آر پی هم کمک می گیرند تا زخم های سر آنها زودتر بهبود پیدا کند و همچنین گرافت های تازه کاشته شده نیز در مدت زمان سریع تری در محل جدید جا بگیرند.

برای آشنایی بیشتر با PRP توصیه میکنیم بلاگ پی آر پی چیست را حتما مطالعه کنید.

آیا پی آر پی سرطان زاست؟

به طور کلی، زمانی که شما پی آر پی انجام می دهید، کمی احساس درد دارید که این موضوع به خاطر تزریق سرنگ به داخل پوست شما بوده و کاملا طبیعی است. این درد بعد از گذشت 3 و نهایتا 4 روز از بین می رود و هیچ گونه نگرانی بابت آن نخواهید داشت.

عوارض دیگری که ممکن است بعد از پی آر پی برای شما نمایان شوند، مواردی مانند احساس تورم و گرمی در ناحیه تزریق هستند. با این حال، هیچ یک از این موارد نمی توانند به معنای سرطان زا بودن پی آر پی باشند و این عوارض محدود، واکنش طبیعی بدن است.

برای کاهش عوارض معمولی و کوتاه مدت پی آر پی، پزشکان توصیه می کنند که از یک کیسه آب یخ استفاده کنید و بین 10 تا 15 دقیقه روی نواحی تزریق قرار دهید. اگر هم در ناحیه زانو و آرنج خود از پی آر پی استفاده کرده اید، می توانید در همان نواحی از زانوبند و آرنج بند کمک بگیرید تا درد شما کاهش پیدا کند. به طور کلی، این عوارض پی آر پی غالبا بعد از دو هفته با استراحت کردن به راحتی از بین می روند.

آیا پی آر پی باعث سرطان میشود

اگر همچنان برای شما سوال است که آیا پی آر پی سرطان زاست یا خیر، باید به شما بگوییم که این روش به هیچ عنوان باعث بروز سرطان نمی شود. چند نمونه از کیت های این روش دارای تاییدیه سازمان غذا و دارو هستند و طبیعتا اگر هرکدام مشکلی از این نظر داشتند، به هیچ عنوان نمی توانستند این تاییدیه را بگیرند.

علاوه بر این، مدت خیلی طولانی است که افراد از این روش برای دلایل مختلف استفاده می کنند و اگر سرطان زا بود، طبیعتا در این بازه زمانی متوجه این موضوع شده بودند. در طول این مدت، هیچ گزارش رسمی مبنی بر سرطان زا بودن پی آر پی منتشر نشده است و می توانید با اطمینان کامل، از این روش استفاده کنید.

یکی دیگر از مهمترین دلایلی که ما اعتقاد داریم که پی آر پی به هیچ عنوان نمی تواند باعث بروز سرطان شود، این است که سرطان بیشتر از همه به خاطر جهش در ماده ژنتیکی به وجود می آید. این در حالی است که پی آر پی بیشتر از هورمون های رشد انسانی و پلاسمای غنی از پلاکت استفاده می کند و به همین دلیل هم این موارد نمی توانند باعث ایجاد سرطان شوند. البته توجه داشته باشید که کسانی که سرطان داشته باشند، به هیچ عنوان نباید از این روش درمانی استفاده کنند.

آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟ بلاگ عوارض لیزر موهای زائد و سرطان را اصلا از دست ندهید.

سخن نهایی

با توجه به مواردی که در این مقاله مطالعه کردید، به نظر شما آیا پی آر پی سرطان زاست؟ همان طور که متوجه شدید این روش یکی از قابل اعتمادترین شیوه های درمانی شناخته می شود و به هیچ عنوان نمی تواند باعث بروز سرطان در افراد شود. به همین دلیل هم می توانید بدون هیچ نگرانی از این موضوع، خیلی راحت از پی آر پی استفاده کنید.

سوالات متداول

چرا پی آر پی باعث بروز سرطان نمی شود؟

دلایل زیادی وجود دارند که نشان دهنده قابل اعتماد بودن و سرطان زا نبودن پی هستند. به عنوان مثال، این روش دارای تاییدیه سازمان غذا و دارو است و برای مدت طولانی از آن استفاده می شود. علاوه بر این که مهم ترین عامل بروز سرطان، جهش ماده ژنتیکی است که این موضوع درباره پی آر پی به هیچ عنوان صدق نمی کند.

آیا کسانی که سرطان دارند، می توانند از پی آر پی استفاده کند؟

کسانی که سرطان های خون و یا هر نوع سرطان دیگری دارند، کاندید مناسبی برای استفاده از روش پی آر پی نیستند و باید حتما درباره این موضوع با پزشک متخصص خود مشورت کنند. نهایتا این افراد می توانند بعد از پایان یافتن دوره شیمی درمانی خود از پی آر پی کمک بگیرند.

برای ثبت امتیاز روی ستاره ها کلیک کنید

مریم محمودی

من عاشق به اشتراک گذاشتن اطلاعاتم با بقیه هستم؛ بنابراین، چیزایی که از منابع مختلف و معتبر یاد می‌گیرم رو برات می‌نویسم. تمام مقاله‌هام با تحقیق و مطالعه زیاد نوشته می‌شن، پس می‌تونی به اطلاعاتی که بهت می‌دم اعتماد کنی.

یک دیدگاه

  1. سلام.
    درسایتی خوانده‌ام که ممکن است پی‌ارپی موجب افزایش ریزش موی ارثی شود.این حرف درست است؟ایااین ریزش دائمی است یا موقتی؟
    سایت مذکور گفته است:”…تزریق پی ار پی (گاهی) در واقع زیان بار بوده و باعث شده روند ریزش موی ژنتیکی و بالقوه را تسریع کند. پی آر پی گاهی می‌تواند باعث یک جریان تلوژن شود که این جریان  باعث می‌شود آلوپسی اندروژنیک سطح زیرین بدتر شود. شکی وجود ندارد که این روش برای برخی افراد موثر نیست و روند آلوپسی اندروژنیک را بیشتر از حالتی که از پی آر پی استفاده نمی‌شد، تسریع می‌کند”.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا