رژیم چهل روزه برای بلغمی ها و بهترین غذاها برای طبع سرد!
افرادی با مزاج بلغمی اغلب دارای طبعی سرد و مرطوب هستند. افرادی آرام و خونسرد که معمولا تمایل به تنهایی دارند. در طب سنتی توجه به طبعشناسی و مصرف غذا بر اساس طبع و مزاج انسانها مورد توجه است. بر این اساس کسانی که بلغمی مزاج هستند، به دلیل داشتن طبعی سرد، باید موادغذایی مصرف کنند که بر این سردی غلبه کرده و از افزایش بلغم در بدن جلوگیری کند. به همین دلیل رژیم غذایی بر پایه مواد غذایی با طبیعت گرم بهترین انتخاب برای بلغمیها است. از سوی دیگر امروزه چاقی و بیماریهای مرتبط با چاقی مانند بیماریهای قلبی به یک بحران گسترده در سراسر جهان تبدیل شدهاست. بیماری که مهمترین اقدام به جهت درمان آن، تغییر عادات غذایی است. بلغمی مزاجها هم مانند سایر افراد از این بیماری در امان نیستند و عدهای به چاقی مبتلا شدهاند. اما این افراد برای انتخاب موادغذایی، باید مواردی را انتخاب کنند که با بدن آنها سازگاری داشته و به همین دلیل رژیم چهل روزه برای بلغمی ها طراحی شدهاست که میتواند این گروه را در مسیر رسیدن به تناسباندام یاری کند. برای شناخت بهتر این برنامه غذایی و سایر نکات مهم برای ایجاد عادات غذایی مناسب برای افرادی با طبع سرد با این مطلب از لنداسپا همراه شوید.
رژیم ۴۰ روزه برای بلغمی ها
افرادی با مزاج بلغمی معمولا انرژی پایینی داشته و در طول روز احساس خوابآلودگی میکنند. پوست روشنی دارند و از نظر سیستم ایمنی و قوای جسمانی ضعیف هستند. به همین دلیل در رژیم 40 روزه بلغمی ها باید مواد غذایی با طبع گرم و خشک اما به اندازه مصرف شود تا هم با سردی بدن متعادل شده و همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از چاقی شود.
پیشنهاد میکنیم مقاله رژیم سیب را مطالعه کنید.
برنامه غذایی رژیم چهل روزه برای بلغمی ها
روز اول
- صبحانه: بلغور جو دو سر پختهشده با آب به همراه کمی میوه تازه (مانند سیب یا موز)، پودر دارچین، یک قاشق چایخوری عسل
- میانوعده: ۱۰ عدد بادام درختی یا بادام زمینی و یا ترکیبی از این دو
- ناهار: سالاد به همراه پنیر فتا، مرغ کبابی، یک عدد گردو
- میانوعده: دو ورق رایس کیک با یک قاشق کره بادامزمینی
- شام: کینوا پختهشده، کلم بروکلی بخارپز، ماهی گریل
روز دوم
- صبحانه: یک کاسه ماست یونانی، یک-دوم موز، یک قاشق غذاخوری دانه چیا
- میانوعده: هویج با هوموس
- ناهار: سوپ عدس به همراه یک تخممرغ آبپز
- میانوعده: یک عدد سیب، سک قاشق غذاخوری کره بادامزمینی
- شام: ۱۲۰ گرم مرغ پختهشده به همراه سبزیجات گریل
روز سوم
- صبحانه: نیمرو حاوی یک عدد تخممرغ کامل، یک سفیده، اسفناج، گوجه، روغن زیتون
- میانوعده: کراکر غلات کامل با هوموس
- ناهار: ۶ قاشق برنج قهوهای با سبزیجات گریل و پنیر توفو
- میانوعده: رایس کیک با یک قاشق کره بادامزمینی، یک قاشق چایخوری عسل
- شام: ماهی کبابی با مارچوبه، کینوا پختهشده
راهنمای جامع رژیم لوکرب | مواد غذایی و برنامه رژیم رایگان
روز چهارم
- صبحانه: بلغور جو دو سر پخته شده، میوه، یک قاشق غذاخوری دانه کتان، یک قاشق چایخوری عسل
- میانوعده: ۱۰ عدد بادام زمینی، دو عدد گردو
- ناهار: سالاد کینوا، مرغ کبابی، گوجه، خیار، یک عدد گردو
- میانوعده: هویج، کرفس، هوموس
- شام: نان چاودار، تخم مرغ آبپز، یک عدد گوجه
روز پنجم
- صبحانه: اسموتی تهیه شده از شیر بادام، یک قاشق غذاخوری دانه کتان، موز، اسفناج
- میانوعده: یک عدد سیب، یک قاشق غذاخوری کره بادامزمینی
- ناهار: برنج قهوهای پختهشده، ۱۰۰ گرم ماهی کبابی، سبزیجات گریل
- میانوعده: کراکر غلات، هوموس
- شام: سوپ عدس، تخممرغ آبپز
رژیم غذایی 15 روزه برای دیابتی ها به همراه برنامه رایگان!
برنامهی ارائه شده، مناسب برای ۵ روز ابتدایی شروع رژیم چهل روزه برای بلغمی ها است. برای ۳۵ روز باقیمانده تنها کافیست غذاهای ذکر شده در این ۵ روز را تکرار کنید. تنها نکتهای که باید به یاد داشتهباشید، ترکیب مواد غذایی با طبع سرد به همراه مواد غذایی با طبع گرم و خشک برای تعادل تولید مخاط در بدن و عملکرد بهتر بدن است. برخی از مواد غذایی مناسب برای مزاج بلغم عبارتند از:
- زنجبیل
- دارچین
- زردچوبه
- دانه خردل
- فلفل سیاه و فلفل قرمز
- رزماری
- زعفران
- ریحان
- شنبلیله
- سیر
- پیاز
- کدو حلوایی
- کرفس
- شوید
- گردو
- انواع بادام
- بلغور
- گندم
- مارچوبه
- کلم بروکلی، گل کلم
- گوشت گوسفند
- شلغم
- عسل
- موز
- گریپفروت
- روغن زیتون
- کره آجیل (کره بادامزمینی، کره بادام درختی، کره پسته)
فواید رژیم چهل روزه برای بلغمیها
یکی از مهمترین فواید رژیم ۴۰ روزه برای بلغمی ها تغییر عادات غذایی با مصرف غذاهایی سالم و مقوی است. این برنامه با کاهش مصرف غذاهای سرخکردنی باعث کاهش وزن و تناسباندام میشود. از سوی دیگر چاقی عامل مهمی در ایجاد مشکلات تنفسی و افزایش بلغم بوده که پیروی از یک برنامه تغذیه صحیح میتواند به کاهش سطوح چربی بدن کمک کند. همچنین این رژیم به گونهای طراحی شده که میان موادغذایی گرم و سرد تعادلی برقرار شود که در نهایت منجر به کاهش تولید مخاط در بدن و پاکسازی مجاری تنفسی میشود. رژیمی که برای افرادی با مزاج بلغمی طراحی شده با تکیه بر مصرف مواد غذایی مغذی میتواند نیاز بدن به انواع ویتامین و موادمعدنی را تامین کرده و باعث بهبود قوای جسمانی به ویژه در افرادی با طبع سرد شود. این افراد معمولا از ضعف قوای جسمانی رنج میبرند. همچنین مصرف موادغذایی با خاصیت ضدالتهابی مانند عسل و انواع دمنوشهای گیاهی میتواند منجر کاهش التهاب دستگاه تنفسی شود.
بهترین صبحانهها برای بلغمیها
افرادی با مزاج بلغمی روز خود را باید با غذاهایی گرم و خشک آغاز کنند. از سوی دیگر برای تنوع غذایی و همچنین تعادل مزاج توصیه میشود مواد غذایی با طبع گرم و سرد را با هم ترکیب کنید. برای مثال در کنار مصرف پنیر باید از خشکبار استفاده شود. در این میان عسل یک غذای بسیار خوب برای افرادی با مزاج سرد و تر بوده که خاصیت گرمازایی داشته و از سردی غذا میکاهد.
غلاتی مانند کینوا، بلغور جو دو سر و یا نان چاودار انتخابی خوب و مقوی برای وعده صبحانه است. بلغور جو دو سر حاوی فیبر فراوانی بوده که خواص بینظیری برای ارتقای سلامت بدن دارد. میتوانید بلغور را با آب یا شیر بادام پخته و به همراه مقداری دارچین، عسل و یا میوهای مانند موز یا سیب، کمی کره بادامزمینی یا گردو و یا دانه کتان در ابتدای صبح میل کنید. ترکیب نان چاودار با تخممرغ پخته شده با روغن زیتون و یا تخممرغ آبپز، نان چاودار با پنیر، گردو و مقداری گوجه و یا نان چاودار با کره بادامزمینی و عسل هم یک وعده غذایی مناسب برای صبحانه است. کینوا جزو غلاتی است که اگرچه میتوانید در وعده صبح هم میل کنید اما مصرف آن برای ناهار و شام رایجتر است.
ارده کنجد، شیره و انواع کره آجیل از جمله مواد غذایی هستند که با خاصیت گرمازایی خود میتوانند انتخاب مناسبی برای وعده صبح باشند. املت تخممرغ که توصیه میشود از یک تخممرغ کامل و یک تا دو سفیده استفاده کنید در ترکیب با روغن زیتون، اسفناج، قارچ، گوجه، فلفل دلمهای و پیاز یک صبحانه کامل و پرپروتئین برای ابتدای صبح بوده که ساعاتی طولانی شما را سیر نگه میدارد.
بهترین دمنوشها برای بلغمیها
مصرف دمنوشهای گیاهی یک روش عالی برای بهبود سطح سلامت بدن است. از دیدگاه طب سنتی گیاهانی مانند بابونه، پونه کوهی، میخک، اسطوخودوس و بسیاری دیگر دارای خواص دارویی هستند که مکملی عالی در فرآیند درمان بسیاری از بیماریها خواهندبود. در طول رژیم چهل روزه برای بلغمی ها هم دمنوشهای گیاهی میتوانند باعث تامین آب بدن، کاهش اشتها، تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد سیستمهای بدن شوند.
دمنوش گل گاو زبان
گیاه گل گاو زبان موجب آرامش اعصاب، کاهش التهاب بدن، تسکین درد و پاکسازی مجاری تنفسی میشود. این دمنوش با خاصیت ضدباکتریایی خود در کاهش تولید مخاط و بلغم هم موثر است.
چای سبز
در میان انواع دمنوش و چای گیاهی، چای سبز یک نوشیدنی عالی برای کاهش وزن و تناسباندام بوده که میتوان در طول دوران رژیم ۴۰ روزه برای بلغمی ها مصرف نمود. این نوشیدنی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب و کاهش تولید مخاط هم میشود.
چای دارچین
دارچین طبعی گرم داشته که انتخاب مناسبی برای افرادی با مزاج سرد و مرطوب است. این گیاه را به صورت پودر به همراه غذا و یا چوب آن را به صورت دمنوش میتوان مصرف نمود. چای دارچین با تنظیم سطح انسولین بدن و افزایش متابولیسم عملکرد موثری در مسیر کاهش وزن هم دارد. از سوی دیگر چای دارچین در ترکیب با مقداری عسل خواص ضدالتهای و ضد میکروبی هم خواهدداشت که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند.
دمنوش نعناع فلفلی
دمنوش نعناع فلفلی یکی دیگر از نوشیدنیهای مفید برای دوران کاهش وزن و همچنین بهبود سلامت بدن است. این دمنوش با خاصیت ضدالتهابی خود برای بلغمی مزاجها هم انتخاب مناسبی است. دمنوش نعناع فلفلی باعث کاهش تهوع در افرادی با مشکلات گوارشی، تقویت سیستم ایمنی و تقویت قوای جسمانی میشود.
دمنوش زنجبیل
زنجبیل گیاهی با طبع گرم، ضد التهاب، ضدباکتری و مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن و قوای جسمانی است. این دمنوش باعث پاکسازی مجاری تنفسی و همچنین کاهش اشتها و افزایش سوختوساز بدن شده که انتخاب خوبی برای کاهش وزن در دوران رژیم چهل روزه برای بلغمی ها است. افزودن مقداری عسل به چای زنجبیل باعث طعمی بهتر و کاهش التهاب بدن میشود.
سخن پایانی
افرادی با مزاج بلغمی طبعی سرد و مرطوب داشته و معمولا از ضعف قوای جسمانی، کمبود سطح انرژی، خوابآلودگی و گاهی مشکلات تنفسی رنج میبرند. این گروه برای انتخاب موادغذایی باید به ایجاد تعادلی میان مواد غذایی گرم و سرد توجه کنند. رژیم چهل روزه برای بلغمی ها با در نظر گرفتن این تعادل و با انتخاب موادغذایی مغذی با تامین نیاز بدن به انواع ویتامین و مواد ضروری باعث کاهش وزن، کاهش درصد چربی بدن و تقویت قوای جسمانی میشود.