آموزش ماساژ بینی بعد از عمل زیبایی با 3 روش مختلف!
امروزه، جراحی بینی یکی از محبوبترین عملهای زیبایی در دنیا است. درمانی که اگر به روش درست توسط متخصصانی مجرب انجام شود، میتواند تاثیرات رضایتبخشی بر رفع نواقص بینی و همچنین مشکلات تنفسی داشته باشد. جراحی بینی هم مانند سایر انواع جراحیها پس از انجام نیاز به مراقبتهای ویژهای دارد تا مراحل بهبودی به خوبی طی شود. ماساژ بینی بعد از عمل یکی از روشهای مراقبتی است که برای کاهش درد و تورم نواحی اطراف بینی توصیه میشود. اما انجام این روش نیاز به رعایت اصولی دارد تا بتواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد و باعث تشدید التهابات و زخمها نشود. برای آشنایی با چگونگی انجام ماساژ بینی تا انتهای مطلب پیش رو با ما همراه باشید.
آموزش ماساژ بینی بعد از عمل زیبایی
متخصصان حوزه زیبایی معتقدند ماساژ بینی بعد از عمل به خوبی میتواند باعث کاهش تورم و بهبود التهابات شود. اما انجام آن باید به درستی و با رعایت نکاتی که در ادامه آورده شده، انجام گیرد:
- پیش از هر چیزی باید برای انتخاب بهترین نوع ماساژ با پزشک خود مشورت کنید؛ چراکه انواع مختلف ماساژ بینی بعد از عمل وجود دارد که انتخاب بهترین شیوه به شرایط و نیاز بینی بیمار بستگی دارد؛
- پیش از شروع ماساژ میتوانید پوست اطراف بینی خود را با شویندهای ملایم تمیز کنید؛
- ناحیه میان بینی و گوشه داخلی چشم خود را مشخص کنید و ماساژ را در همین مسیر انجام دهید؛
- ابتدا با انگشتان خود نقطه ابتدایی بالای بینی که در مرحله قبل مشخص کردهاید را به مدت ۱۰ ثانیه به آرامی فشار دهید؛
- سپس با انگشتان اشاره هر دو دست خود از بخش بالای پل بینی به طرف پایین بینی را ماساژ دهید و دوباره به طرف بالا بازگردید. مدت زمان هر بار ماساژ به طرف بالا و هر بار به طرف پایین باید تقریبا ۵ ثانیه باشد؛
- میزان فشار وارده در حین ماساژ را کنترل کنید. میزان فشار باید به اندازهای باشد که باعث کاهش تورم شود. اما از سوی دیگر، نباید به بافتهای ظریف بینی آسیبی وارد کند؛
- اگر برقراری تعادل در فشار وارده برایتان امکانپذیر نیست، به آرامی و با فشار کم ماساژ را انجام دهید؛ چراکه ماساژی با فشار کم هم به مرور تاثیرات مثبتی به همراه خواهد داشت؛
- ماساژ باید روزانه به طور کلی در حدود ۲۰ دقیقه و تقریبا ۲ ماه به صورت منظم انجام شود. تعداد دفعات ماساژ در طول روز هم ۶ تا ۸ بار و هر بار ۲ تا ۵ دقیقه کافی است؛
- ماساژ بینی را در مقابل آینه انجام دهید تا بتوانید مسیر ماساژ را کنترل کنید؛
- در هفتههای ابتدایی از انجام ماساژ نوک بینی خودداری کنید و برای ماساژ این بخش با پزشک خود مشورت کنید.
اهمیت ماساژ بینی بعد از عمل
اهمیت ماساژ بینی بعد از عمل در این است که میتواند باعث افزایش جریان گردش خون شود که در نتیجه آن، غدد لنفاوی صورت فعال میشود. با فعالسازی غدد لنفاوی، مایع بینابینی که پس از عمل بر اثر تورم و التهابات ناشی از جراحی بینی در اطراف استخوان و غضروف بینی ایجاد شدهاند، به حرکت درآمده و به سایر قسمتهای صورت هدایت میشوند. وضعیتی که در نهایت منجر به کاهش تورم و کبودیهای ناشی از عمل خواهد شد.
فواید ماساژ بینی
ماساژ بینی یکی از اقداماتی است که برای فرآیند بهبود پس از عمل بینی توصیه میشود. روشی که اگر با مشورت پزشک و رعایت نکات احتیاطی انجام شود، میتواند تاثیرات مطلوبی بر فرآیند ریکاوری و بهبودی داشته باشد. مهمترین فواید ماساژ بینی بعد از عمل عبارتند از:
کاهش تورم
التهاب و تورم پس از انجام عملهای جراحی امری طبیعی بوده و جراحی بینی هم از این قاعده مستثنی نیست. به همین منظور، معمولا متخصصان و پزشکان روشهایی برای کاهش این تورم توصیه میکنند، که انجام ماساژ یکی از روشهای درمانی توصیه شدهاست. مطالعات نشان میدهد ماساژ بینی در جهتهای مختلف میتواند با افزایش جریان خون و به گردش درآوردن مایع بینابینی باعث کاهش تورم و بهبود فرم بینی شود.
افزایش جریان گردش خون
بهبود جریان گردش خون یکی از عوامل موثر بر افزایش سرعت ریکاوری و درمان پس از جراحی بینی است. ماساژ بینی بعد از عمل یکی از بهترین روشهایی است که باعث افزایش گردش خون در نواحی اطراف بینی میشود. در کنار کاهش تورم، بهبود گردش خون میتواند باعث اکسیژنرسانی بهتر و تامین مواد مغذی لازم برای سرعتبخشیدن به فرآیند درمان زخم و التهابات شود.
بهبود جای زخم و اسکار
ماندگاری جای زخم و اسکار ناشی از برشهای جراحی بینی، یکی از دغدغههای مهم بیماران برای انجام عمل بینی است. مطالعات نشان میدهد ماساژ ملایم بینی پس از جراحی میتواند باعث از بین رفتن اسکار، جای زخم و همچنین بهبود فرم بینی شود.
انواع ماساژ بینی بعد عمل جراحی
به طور کلی سه نوع ماساژ بینی برای بعد از جراحی بینی معرفی شدهاست که با توجه به نوع بینی (گوشتی یا استخوانی)، فرم بینی پس از عمل و هدف از ماساژ انجام میشود. در ادامه به معرفی هریک میپردازیم. به یاد داشته باشید، پیش از انجام هر نوع ماساژی باید با پزشک خود درباره نوع ماساژ و چگونگی انجام مشورت کنید:
1. ماساژ بخش استخوانی بینی
بخش استخوانی بینی، استخوان اصلی بینی بوده که از پیشانی تا استخوان فک بالایی را شامل میشود. این ماساژ بر روی همین استخوان متمرکز است. اگر ماساژ را به منظور کاهش تورم معمولی بینی انجام میدهید، دو انگشت خود را در دو طرف بینی قرار داده و سپس انگشتان را به طرف گونهها و اطراف بینی هدایت کنید و پوست را ماساژ دهید. اگر ماساژ به منظور رفع نقصیهایی مانند تورم یک طرف از بینی یا کج شدن مختصر تیغه بینی انجام میشود، نباید در حین ماساز نوک بینی یا بخش پشتی آن را لمس کنید. تنها باید یک طرف بینی را با انگشت اشاره نگه داشته و سپس به طرف متورم بینی به آرامی کمی فشار وارد کنید.
2. ماساژ بخش پشتی بینی
فاصله میان فرورفتگی بالای بینی که در آن قسمت استخوان بینی به پیشانی متصل شده، تا نوک بینی، بخش پشتی بینی محسوب میشود. در ماساژ پشت بینی، با انگشتان خود از بخش پایین و نزدیک به نوک بینی تا بخشها بالایی را به آرامی ماساژ دهید. نقاطی که برآمدگی بیشتری دارند باید به میزان بیشتری ماساژ داده شوند. انجام این روش ماساژ پس از عمل باعث صاف شدن برآمدگی و فرورفتگیها میشود.
3. ماساژ نوک بینی
نوک بینی، بخش پایینی هرم بینی را شامل میشود که از غصروف پایینی تشکیل شدهاست. ماساژ نوک بینی تنها برای همین قسمت کاربرد دارد. در این ماساژ باید با دو انگشت اشاره خود نوک بینی را به طرف بخشهای بیرونی آن نواحی ماساژ دهید. این روش معمولا در مطبهای پزشکی و توسط پزشک به منظور کاهش التهاب و ترمیم استخوان بینیهای گوشتی با تیغههای بزرگ و ضخیم انجام میشود. پرههای بینی را هم میتوان به همین روش ماساژ داد.
تا چند وقت بعد از عمل به ماساژ بینی نیاز داریم؟
انجام ماساژ بینی بعد از عمل باید با نظر پزشک و معمولا پس از گذشت حداقل دو هفته از پایان جراحی آغاز شود. در این مدت بافتها و استخوانها مراحلی از بهبودی را طی کرده و آماده پذیرش فشارهای آرام ناشی از ماساژ هستند. ماساژ را هم میتوانید با انجام آرام تکنیکهای مربوطه به مدت دو دقیقه در شب و دو دقیقه در صبح به صورت روزانه آغاز کنید و با گذشت زمان و به آرامی بر طول مدت انجام آن بیفزایید.
سخن پایانی
در هفتههای ابتدایی پس از انجام جراحی بینی، نواحی اطراف بینی دچار التهاب، کبودی، قرمزی و تورم فراوانی میشوند. یکی از اقداماتی که میتوان برای بهبودی سریعتر فرآیند ریکاوری و درمان علائم پس از عمل انجام داد، ماساژ بینی است. ماساژ بینی بعد از عمل به خوبی میتواند با افزایش گردش خون باعث کاهش تورم، التهاب، کاهش قرمزی و بهبود حرکت مایع بینابینی در همه قسمتهای صورت شود. شرایطی که باعث تسریع فرآید درمان پس از عمل میشود. به یاد داشته باشید، پیش از انجام هرگونه ماساژ بینی به منظور جلوگیری از آسیبهای احتمالی، باید با پزشک خود مشورت کنید.