خواص پای مرغ که شاید از شنیدنشان تعجب کنید!

شاید شما هم چیزهایی درباره خواص پای مرغ شنیده باشید، اما از خوردن آن امتناع کنید. با این حال، با شنیدن این خواص که در این مقاله به صورت مفصل به بررسی آنها می پردازیم، مطمئناً شما نیز برای خوردن این غذای به ظاهر عجیب وسوسه خواهید شد. پای مرغ از دیرباز تاکنون به عنوان یکی از مقوی ترین غذاها کاربرد داشته است و در حال حاضر نیز خیلی از پزشکان و به خصوص پزشکان طب سنتی برای تقویت نواحی مختلف بدن، آن را به بیماران توصیه می کنند.
در این مقاله، ما قصد داریم به صورت مفصل به بررسی مهمترین خواص پای مرغ برای ارگان های مختلف بدن بپردازیم. پس اگر شما هم هنوز نسبت به خواص این ماده خوراکی شک دارید، تا پایان همراه ما باشید تا متوجه شوید که خواص پای مرغ چیست و چرا باید استفاده از آن را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
خواص پای مرغ
شاید برای شما جالب باشد که بدانید پای مرغ نه تنها در ایران، بلکه در کشورها و فرهنگ های دیگر نیز طرفداران ویژه و خاص خودش را دارد. بیشتر مواقع از پای مرغ در خورش و سوپ ها استفاده می شود. پای مرغ به خاطر داشتن مقدار فراوانی کلاژن و سایر مواد مغذی، به بهبود عملکرد بدن کمک زیادی می کند.
یکی از مهمترین خواص های مرغ برای سلامتی پوست و جوانسازی آن است که موجب می شود خاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیری پوست شما خیلی بهبود پیدا کند. علاوه بر این، خواص پای مرغ برای دیسک کمر و مفاصل، استخوان، بهبود رشد کودکان و حتی بارداری نیز تا حد خیلی زیادی ثابت شده است. در ادامه به صورت مختصر برخی از مهمترین خواص این ماده غذایی را نام می بریم:
1. خواص پای مرغ برای زنان باردار و شیرده
مهمترین افرادی که باید به صورت منظم پای مرغ را مصرف کنند، خانم های باردار و شیرده هستند. دلیل این موضوع هم این است که در دوران بارداری و شیردهی، مقدار زیادی از کلسیم بدن دفع می شود. در این شرایط، کاهش کلسیم در بدن می تواند منجر به پوکی استخوان شود. به همین دلیل هم برای بهره بندی از خواص پای مرغ برای استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان، خانم های باردار و شیرده باید به صورت منظم آن را میل کنند.
2. خواص پای مرغ برای سیستم گوارش
اگر سیستم گوارش شما بهم ریخته است، پیشنهاد می کنیم که به صورت منظم از پای مرغ استفاده کنید. تهیه سوپ پای مرغ موجب می شود که مواد غذایی بسیار مفیدی مانند کندروئیتین، گلوکزامین و پروتئین کلاژن وارد بدن شوند و این مواد، تاثیر بسزایی در بهبود سیستم گوارش بدن دارند.

3. خواص پای مرغ برای اسپرم
همان طور که در ابتدا نیز به صورت مختصر گفتیم، پای مرغ برای باروری افراد نیز فواید بسیار زیادی دارد. مواد و ترکیبات موجود در این ماده غذایی باعث می شوند که اسپرم آقایان کیفیت خیلی بهتری داشته باشد و این موضوع، روی روند باروری زوجین نیز تاثیر بسزایی می گذارد.
4. خواص پای مرغ برای پوست صورت
در ابتدا نیز به صورت کوتاه گفتیم که یکی از مهمترین خواص پای مرغ برای پوست صورت است که موجب تقویت کلاژن سازی پوست می شود. با افزایش میزان کلاژن در پوست، شما می توانید به صورت کاملاً طبیعی، پوست شفاف و سالمی داشته باشید.
از طرف دیگر، کلاژن موجود در پوست که از طریق پای مرغ تامین می شود، از مولکول های آب تشکیل شده است که باعث هیدراته کردن پوست می شوند. به همین دلیل هم شما با استفاده از پای مرغ به سادگی می توانید پوست خود را هیدراته و شفاف تر از قبل کنید و از پیری زودرس و چین و چروک جلوگیری نمایید.
5. سایر خواص پای مرغ
علاوه بر مواردی که گفتیم، باید بدانید که پای مرغ خواص خیلی زیادی دارد که متاسفانه امکان بررسی هر یک از آنها به صورت مجزا وجود ندارد. با این حال، در این بخش به صورت کوتاه برخی از اصلی ترین خواص پای مرغ که باید بدانید را فقط نام می بریم:
- بهبود زخم و رفع جای لکه های بدن
- رفع فشار خون بالا و پایین آورنده فشار خون
- بهبود سلامت استخوان ها
- ترمیم مفاصل به خصوص در دوران میانسالی
- درمان و تسکین التهابات بدنی
- رفع اضطراب و استرس
- افزایش کیفیت خواب
- بهبود سلامت لثه و دندان
- تنظیم هورمون های بدن
- درمان آسیب های کبدی
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- حفظ سلامت قلب
- خواص پای مرغ برای دیسک کمر
خواص پای مرغ برای کودکان
پای مرغ نه تنها برای بزرگسالان، بلکه برای کودکان نیز فواید بسیار زیادی دارد و والدین باید حتماً وجود این ماده غذایی را در برنامه کودکان خود قرار دهند. با استفاده از پای مرغ به صورت منظم، رشد استخوان های کودکان خیلی بهتر از قبل می شود و همچنین ناخن های آنها نیز خیلی سالم تر خواهند بود. از آنجا که در پای مرغ مقدار فراوانی مواد معدنی و ویتامین های مختلف وجود دارند، به رشد بهتر کودکان کمک بسیار زیادی می کند.

خواص پای مرغ در طب سنتی
از نگاه طب سنتی نیز پای مرغ خواص بسیار زیادی برای نواحی مختلف بدن مانند استخوان های شکسته، پوکی استخوان، غضروف سازی و حتی درمان بیماری ساده مانند سرماخوردگی دارد. حتی اگر افراد ضعف شدیدی هم داشته باشند و به پزشک طب سنتی مراجعه کنند، مطمئناً پزشک مصرف پای مرغ را به افراد توصیه می کند.

همان طور که گفتیم، یکی از مهمترین خواص پای مرغ برای دیسک کمر است که باعث بهبود دردهای عضلانی و حتی مهره های بدن می شود. فقط پیشنهاد می کنیم که از مصرف بیش از حد پای مرغ بپرهیزید تا مشکلات جدی برای شما به وجود نیایند.
مضرات پای مرغ
همان طور که پیش از این نیز گفتیم، مصرف به اندازه پای مرغ می تواند خواص بسیار زیادی برای بدن داشته باشد. با این حال، اگر بیش از اندازه از این ماده استفاده کنید، نه تنها مشکلات شما درمان نمی شوند، بلکه حتی ممکن است مشکلات خیلی بیشتری هم جایگزین آنها شوند. در ادامه، برخی از مهمترین عوارض مصرف بیش از حد پای مرغ را نام می بریم:

- چربی زیاد: پای مرغ و به خصوص پوست آن، مقدار چربی زیادی دارد که اگر در مصرف آن تعادل نداشته باشید، ممکن است باعث افزایش کلسترول خون در بدن شما شود.
- احتمال خفگی: پای مرغ به خصوص برای کودکان می تواند یک عامل بسیار تهدید کننده برای خفگی باشد. زیرا اگر موقع خوردن دقت زیادی نکنند، احتمال فرو رفتن استخوان ها در گلو وجود دارد.
- آلودگی: یکی دیگر از مضرات پای مرغ، داشتن بهداشت ضعیف در آن است که می تواند باعث انتقال بیماری های زیادی به افراد شود. به همین دلیل موقع خرید پای مرغ، حتماً با دقت آن را بررسی کنید و مطمئن شوید که هیچگونه آلودگی و رد سوختگی روی آن وجود ندارد.
در هفته چند بار پای مرغ بخوریم؟
یکی از مهمترین سوالاتی که خیلی از افراد می پرسند، این است که برای رسیدن به خواص پای مرغ تقریبا چند بار در هفته باید این ماده غذایی را بخوریم؟ کسانی که سابقه چربی خون دارند، باید دقت خیلی زیادی موقع مصرف این ماده غذایی داشته باشند.
میزان مصرف پای مرغ تا حد خیلی زیادی به میزان تحرک افراد، سن، وزن، شرایط بدنی و سایر موارد این چنینی بستگی دارد. به همین دلیل هم بهترین کار، این است که برای مصرف آن حتماً با پزشک مشورت کنید. فقط نگذارید استفاده از آن بیش از اندازه زیاد شود تا به بدنتان آسیبی برسد.
نحوه مصرف پای مرغ
نحوه مصرف پای مرغ بسته به ذائقه و سلیقه افراد، می تواند کاملاً متفاوت باشد. با این حال، موقع پخت این غذا باید مطمئن شوید که به طور کامل حرارت دیده و تمام آلودگی های آن از بین رفته اند. شما با انجام مراحل زیر، می توانید خیلی راحت پای مرغ را برای خوردن آماده کنید:

- شستشو: اول از همه، پای مرغ، ناخن ها و پنجه های آن را به طور کامل و دقیق بشویید و ناخن ها را جدا کنید.
- تفت دادن: در مرحله بعد، آن را به همراه مقدار کافی پیاز، ادویه های مختلف مانند زردچوبه، پودر سیر و فلفل سیاه در داخل آب جوش تفت دهید. آب باید به اندازه ای باشد که روی تمام مواد و پای مرغ ها را بپوشاند.
- سرخ کردن و پختن: بعد از این که حداقل بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه از تفت خوردن پای مرغ گذشت، می توانید با مقدار خیلی کمی روغن آن را سرخ کنید و اجازه دهید که به طور کامل بپزد.
سخن پایانی
در این مطلب به صورت مفصل درباره مهمترین خواص پای مرغ صحبت کردیم که شاید از خیلی از آنها اطلاعی نداشتید. همان طور که متوجه شدید، پای مرغ به عنوان یک منبع بسیار غنی از مواد معدنی و مغذی، می تواند برای نواحی مختلف بدن، از غضروف و استخوان ها گرفته تا پوست و سیستم گوارش، بهترین گزینه باشد. فقط سعی کنید در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید و حتماً موقع خوردن هم آن را به طور کامل و تمیز بشویید.