آموزش ماساژ

درمان سردرد با ماساژ + علت های سردرد و ماساژهای موثر

درمان سردرد با ماساژ امکان پذیر است و لازم نیست موقعی که سردردهای خیلی شدید داشتید، انواع قرص و مسکن ها را بخورید. اگر شما هم به میگرن مبتلا هستید و مدام با آن دست و پنجه نرم می کنید، حتماً تا پایان همراه ما باشید. شما با استفاده از چند روش بسیار ساده، می توانید با ماساژ سردرد خود را تا حد خیلی زیادی درمان کنید. در این مقاله برای شما توضیح می دهیم که چگونه ماساژ برای رفع سردرد موثر است و دقیقاً باید این کار را به چه صورتی انجام دهید تا سردرد شما برطرف شود. 

به طور کلی، سردردهای بسیار شدید مانند میگرن می توانند زندگی افراد را تا حد خیلی زیادی مختل کنند. حتی بسیاری از افراد به خاطر سردردهای خیلی شدید، دچار تاری دید می شوند. اولین کاری که این افراد برای رفع سردرد خود انجام می دهند، خوردن قرص و مسکن های قوی است. با این حال، این قرص و مسکن ها عوارض خاص خودشان را دارند و می توانند به معده آسیب برسانند. به همین دلیل بهتر است آنها را کنار بگذارید و با استفاده از روش های راحت تر مانند ماساژ دادن، سردرد خود را درمان کنید. اما چگونه؟ 

علت های سردرد چیست؟

قبل از این که به بررسی درمان سردرد با ماساژ بپردازیم، ممکن است بپرسید که اصلاً چرا دچار سردرد می شویم؟ به طور کلی، با بسته شدن سیستم عصبی، فرد دچار سردرد می شود. این موضوع می تواند دلایل متعددی داشته باشد که بخش زیادی از آنها به ژنتیک و سبک زندگی افراد باز می گردد. 

علت های سردرد

انواع سردرد شامل سردردهای میگرنی و سردردهای عصبی می شوند. بسیاری از افراد به خاطر وراثت دچار سردرد می شوند که در این صورت، این نوع سردردها از نسلی به نسل دیگر منتقل می شوند و حتی ممکن است فرزندان شما نیز همین مشکل را داشته باشند. برخی از مهمترین دلایلی که می توانند باعث بروز سردرد شوند، عبارتند از: 

  • وراثت 
  • کار بیش از حد 
  • اضطراب و استرس 
  • فشار بیش از حد 
  • کم خوابی 

سردرد میگرنی چه نوع سردردی است؟

سردرد میگرنی یکی از وخیم ترین نمونه های سردرد است که می تواند آسیب زیادی به سیستم عصبی فرد وارد کند. بعد از این که شما دچار سردرد اولیه شدید، میگرن آغاز می شود که خیلی دردناک تر از سردرد اولیه است. مهم ترین دلیل سردرد میگرنی، این است که سطح سروتونین یا استروژن در مغز افزایش پیدا می کند و این مواد ترشح بیشتری پیدا می کنند. در نتیجه این امر، سلول های عصبی مسدود می شوند و فرد دچار سردرد میگرنی خواهد شد. 

چه ماساژ هایی به سردرد کمک میکند؟ 

روش های مختلفی برای درمان سردرد با ماساژ وجود دارند که ما در این بخش به برخی از پرکاربردترین آنها اشاره می کنیم. این روش ها خیلی راحت هستند و به شما این امکان را می دهند تا هرچه سریع تر از شر سردردهای میگرنی خلاص شوید. پس حتماً آنها را امتحان کنید و هر موقع دچار سردرد شدید، به جای رفتن نزد پزشک یا خوردن قرص های مسکن، آنها را انجام دهید. 

چه ماساژ هایی به سردرد کمک میکند؟ 

1. ماساژ نقطه ای 

ماساژ نقطه ای یکی از بهترین نمونه های ماساژ برای رفع سردرد شناخته می شود که تاثیر بی نظیری دارد. مهمترین دلیل نامگذاری این روش به ماساژ نقطه ای، این است که قسمت های خاصی از بدن را به صورت نقطه ای ماساژ می دهند. در نتیجه، اندام های خاصی که در بدن باعث افزایش سردرد شده اند، تحریک می شوند. 

  • شاید برای شما جالب باشد که بدانید در مرحله اول این ماساژ، باید بین انگشت شصت و سبابه را ماساژ دهید!
  • دومین مرحله برای ماساژ نقطه ای، این است که بین دو ابرو و در قسمت پیشانی را ماساژ دهید. این بخش از صورت با نام چشم سوم نیز شناخته می شود. 
  • زمانی که شما با استفاده از این روش دست و پیشانی خود را ماساژ می دهید، گردش خون در بدنتان افزایش پیدا می کند و این امر، منجر به تسکین درد، تقویت حافظه، کاهش اضطراب و تنش می شوند. 

2. ماساژ با سنگ داغ 

در این نوع ماساژ برای رفع سردرد درمانگر باید سنگ های داغ و نسبتاً گرمی را روی نقاط مختلف بدن شما قرار دهد. بهترین نقاط بدن برای قرار دادن سنگ ها، پیشانی، گونه ها، گردن و کف دست هستند. با قرار دادن این سنگ ها روی بدن، در واقع بدن شما این گرما را جذب می کند و گردش خون را افزایش می دهد. در نتیجه، سیستم عصبی آرامش پیدا می کند و قسمت های مسدود شده نیز باز می شوند. البته توجه داشته باشید که برای درمان سردرد با ماساژ سنگ داغ، این سنگ ها باید دمای خاصی داشته باشند و بیش از اندازه آنها را داغ نکنید تا پوستتان نسوزد.

درمان سردرد با ماساژ

3. ماساژ آروما تراپی 

ماساژ آروما تراپی در واقع نوعی ماساژ به همراه روغن تراپی است که این روغن ها دارای رایحه معطری هستند و باعث ایجاد احساس آرامش و از بین رفتن تنش در بدن افراد می شوند. بهترین روغن هایی که در این نوع ماساژ استفاده می شوند، عبارتند از: روغن های اسطوخودوس، اکالیپتوس، بابونه، نعناع فلفلی و رزماری. در این ماساژ نواحی مختلف بدن با این روغن ها ماساژ داده می شوند و در نتیجه، اضطراب فرد کاهش پیدا کرده، حافظه وی بهتر شده و حتی انرژی او افزایش پیدا می کند.

4. ماساژ تایلندی

احتمالاً چیزهایی درباره ماساژ تایلندی شنیده اید. برای انجام این ماساژ برای رفع سردرد باید حتماً به افراد متخصص مراجعه کنید. در این روش، بافت های عمیق پوست شما ماساژ داده می شوند و انرژی بدنتان تا حد خیلی زیادی متعادل می شود. خیلی از افراد ماساژ تایلندی را با نام ماساژ یوگا نیز می شناسند. چرا که در این روش، دقیقاً حرکات مشابه یوگا و حرکات کششی انجام می شوند. در ماساژ تایلندی به هیچ عنوان از روغن استفاده نمی شود و تنها با استفاده از نیروی انعطاف بدن، به درمان سردرد کمک می کنند. 

5. ماساژ شیاتسو 

از دیگر روش های بسیار کاربردی برای درمان سردرد با ماساژ می توان به ماساژ شیاتسو اشاره کرد. این ماساژ شباهت خیلی زیادی به ماساژ نقطه ای دارد. با این حال، مهمترین تفاوت آنها در این است که در این ماساژ، هدف درمانگر این است که بین مسیرهای انرژی بدن، تعادل ایجاد کند. به منظور رسیدن به این هدف، فشارهای بسیار ملایمی در قسمت های خاصی از بدن وارد می شود.

در گذشته مردم چین از این ماساژ استفاده می کردند. ماساژ شیاتسو تاثیر بسیار زیادی در کاهش تنش و استرس و همچنین آسیب های عضلانی دارد. علاوه بر درمان سردرد، این ماساژ می تواند به درمان سریع تر آسیب ها و افزایش قدرت ایمنی بدن نیز کمک کند. 

درمان سردرد با ماساژ

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی نحوه درمان سردرد با ماساژ پرداختیم و برای شما توضیح دادیم که چگونه ماساژ دادن می تواند باعث بهبود سردرد شود. همان طور که متوجه شدید، انواع مختلفی از ماساژ برای رفع سردرد وجود دارد. به طور کلی، مهمترین هدف همه این ماساژ ها، این است که گردش خون را در بدن افزایش دهند و با افزایش گردش خون، قسمت های مسدود شده سیستم عصبی را آزاد کنند. توجه داشته باشید که باید برای انجام این ماساژ ها حتماً به افراد متخصص مراجعه کنید تا مشکلات جسمانی دیگری برای شما به وجود نیاید.

5/5 - (1 امتیاز)

میلاد اعتمادی فر

همیشه دوست داشتم یه سایت تو زمینه سلامتی و ماساژ داشته باشم که مرجعی بشه برای ماساژورها و کسایی که دوست دارن ماساژ یاد بگیرند. که لند اسپا متولد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا