آهن به عنوان یکی از ویتامینهای ضروری در بدن نقش مهمی در تنظیم خونرسانی و تامین انرژی دارد. ویتامینی که کمبود آن میتواند به خستگی زودرس، کمبود انرژی و سردی دست و پا منجر شود. مصرف قرص آهن برای خانمها به علت تجربه دوران پریودی و از دست دادن خون فراوان در این دوران از اهمیت بیشتری برخوردار است. اما یکی از باورهایی که درباره این قرص وجود دارد، تاثیر آن بر چاقی صورت است. برای بررسی رابطه قرص آهن و چاقی صورت و همچنین تاثیراتی که بر سلامت بدن دارد با لنداسپا همراه شوید.
آیا قرص آهن در چاقی صورت موثر است؟
به طور کلی، چاقی صورت در نتیجهی چاقی کل بدن اتفاق میافتد. اما تحقیقات انجام شده درباره تاثیرات مصرف قرص آهن برای چاقی و لاغری نشان میدهد، که این مکمل نه تنها باعث چاقی نمیشود؛ بلکه مصرف منظم آن با تنظیم متابولیسم و کنترل هورمون تیروئید میتواند باعث کنترل وزن و لاغری در افراد مبتلا به چاقی شود.
کلاژن و چاقی صورت: آیا کلاژن باعث چاقی صورت میشود ؟
یکی دیگر از تاثیرات کمبود آهن در بدن، ضعف، خستگی، بیحالی و کمبود انرژی است. اتفاقی که باعث ایجاد اختلال در فعالیتهای روزمره و به ویژه کاهش فعالیتهای بدنی میشود. اتفاقی که میتواند باعث اضافه وزن و چاقی شود. در مقابل، با مصرف منظم آهن یا دریافت آن از طریق رژیم غذایی صحیح میتوان مانع از بروز چنین عوارضی شد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت قرص آهن و چاقی صورت ارتباطی با یکدیگر ندارند و نباید این مکمل را راهی برای چاقشدن صورت در نظر گرفت.
بهترین زمان مصرف قرص آهن برای چاقی صورت
این نکته را به یاد داشته باشید که چاقی موضعی نداریم. در حقیقت نمیتوان انتظار داشت که با مصرف مواد غذایی یا مکمل خاصی، تنها یک بخش از بدن چاق شده اما تغییراتی در سایر اعضای بدن ایجاد نشود. چاق شدن صورت به صورت طبیعی زمانی اتفاق میافتد که وزن بدن افزایش یابد.
8 مورد از خواص بادام زمینی برای چاقی صورت را بشناسید!
در حالیکه مصرف آهن با بهبود متابولیسم بدن و کنترل هورون تیروئید باعث مدیریت وزن و جلوگیری از افزایش وزن میشود. بنابراین روشی برای چگونگی مصرف قرص آهن و چاقی صورت وجود ندارد. امروزه روشهای تزریقی در کلینیکهای زیبایی انجام میشود که راهی برای چاق شدن موضعی بخشهایی از صورت است.
کسانی که با انجام آزمایشات پزشکی متوجه فقر آهن و کمخونی شدهاند و پزشک مصرف مکمل آهن را برای آنها تجویز کردهاست، بهترین زمان مصرف قرص آهن برای این افراد در ابتدای صبح و پیش از صرف صبحانه است. مصرف این مکمل پس از وعدههای غذایی هم تاثیراتی مشابه در بدن دارد و مجاز است.
قرص آهن را چگونه مصرف کنیم که باعث چاقی نشود؟
همانطور که اشاره شد، قرص آهن و چاقی صورت ارتباطی با یکدیگر ندارند. مصرف قرص آهن نه تنها تاثیری بر چاقی و افزایش وزن ندارد، بلکه مصرف منظم آن میتواند راهی برای مقابله با چاقی باشد. از این رو، این مکمل را بدون نگرانی از چاقی میتوانید با دستور پزشک مصرف کنید.
با این حال برخی افراد مدعی شدهاند مصرف قرص آهن در آنها باعث اضافه وزن شدهاست که البته این اتفاق رایج نیست. با این حال، اگر شما هم جزو افرادی هستید که با مصرف این مکمل دچار افزایش اشتها و چاقی میشوید، با پزشک خود مشورت کنید. معمولا با تغییراتی در رژیم غذایی میتوان آهن موردنیاز بدن را از طریق غذا هم تامین کرد.
عوارض مصرف قرص آهن
آهن یکی از ویتامینهایی است که مصرف بیاندازه آن بدون تجویز پزشک، عوارض فراوانی را برای افراد به دنبال دارد. بهترین شیوه مصرف قرص آهن، انجام آزمایشات پزشکی و بررسی سطوح این عنصر در بدن است که اگر بدن به کمبود آهن مبتلا بود، با تعیین دوز مصرفی توسط پزشک، شروع به مصرف قرص آهن کنید. عوارض مصرف خودسرانه و بیرویه مکمل آهن عبارتند از:
- ناراحتی و درد معده و درد شکم
- یبوست و رنگ تیره مدفوع
- نفخ
- اسهال
- حالت تهوع و استفراغ
- تیرهشدن رنگ دندانها در نتیجهی مصرف مکمل مایع آهن
عوارض احتمالی مصرف بیرویه قرص آهن:
- کمردرد
- درد در قفسه سینه
- سرگیجه
- دردهای عضلانی
- افزایش ضربان قلب و تپش قلب شدید
- سردرد و بیهوشی
- قرمزی و تحریکپذیری پوست
- بیحسی، درد یا تنشهایی در دست و پا
- ضعف و بیحالی
- درد در قسمت کشاله ران
- دوبینی و تاری دید
یکی از عارضههای نادر مصرف قرص آهن، واکنش آلرژیکی به نام آنافیلاکسی است که نشانههای زیر را دارد در صورت بروز هر کدام از این علائم سریعا به پزشک مراجعه کنید:
- کهیر
- قرمزی پوست، تورم، تاولهای پوستی و پوسته پوسته شدن لایههای پوست؛
- تورم لب و دهان، صورت، زبان یا گلو؛
- درد در قفسه سینه و اختلال در تنفس؛
- درد گلو؛
- مشکلاتی در بلعیدن غذا و صحبت کردن؛
- خس خس سینه.
برای جلوگیری از بروز عوارضی مانند یبوست، همراه با مصرف قرص آهن آب فراوان بنوشید. افزایش مصرف سبزیجات و غذاهای سرشار از فیبر هم در کاهش یبوست موثر است. در صورت بروز مشکلات گوارشی و یا داشتن مشکلاتی در معده، قرص آهن را همراه با غذا مصرف کنید. پس از مصرف مکمل مایع آهن، برای جلوگیری از لکه شدن دندانها، مسواک بزنید. با مشورت پزشک، قرص آهن را در ابتدا با دوزهای کم مصرف کنید و به مرور مصرف آن را به مقدار توصیهشده برسانید.
سخن پایانی
آهن یکی از ویتامینهای ضروری برای بدن به ویژه در خانمها است. عنصری که کمبود آن منجر به کاهش انرژی، ضعف، بیحالی و خستگی میشود. بررسیها نشان میدهد که قرص آهن و چاقی صورت ارتباطی با یکدیگر ندارند و مصرف منظم این عنصر با بهبود عملکرد متابولیسم راهی برای مقابله با چاقی و افزایش وزن است. با وجود فواید آهن برای بدن، میزان مصرف آن باید توسط پزشک تعیین شود؛ زیرا مصرف بیرویه باعث بروز اختلالات گوارشی، واکنشهای احتمالی آلرژیک و قرمزی پوست میشود.