آموزش ماساژ

فواید ماساژ درمانی

ماساژدرمانی یعنی مالش همراه با فشار بر روی بافت‌های نرم بدن با استفاده از پایه‌های علمی و با هدف بهبود و از بین بردن نشانه‌های درد یا علائم بیما‌ری‌ها است. در این روش از تکنینک‌های دستی با فشار ثابت و یا حرکت دادن اندام‌های بدن استفاده می‌شود.

امروزه، ماساژدرمانی دیگر یک کالای لوکس نیست و در فرودگاه، هتل، باشگاه‌های ورزشی قابل دسترسی است. در ماساژدرمانی با مالش، فشار دادن، دستکاری پوست و بافت‌های نرم، عضلات و تاندون‌ها سعی در ایجاد حس خوشایند و آرامش در مراجعه کننده می‌شود.

انواع مختلفی از ماساژدرمانی وجود دارد اما به طور کلی می‌توان آن‌ها را به دسته‌های زیر دسته بندی کرد:

  1. ماساژ توانبخشی: این ماساژ را با نام‌های ماساژ پزشکی یا کلنیکی نیز می‌شناسند. هدف از این ماساژ، درمان است و از طریق ماساژ عمیق بافت‌ها انجام می‌گیرد. ماساژ توانبخشی در کلنیک‌ها، بیمارستان‌ها‌ و مراکز کايروپرکتيک انجام می‌شود.
  2. ماساژ آرام‌سازی: اغلب افراد این ماساژ را با نام ماساژ سوئدي می‌شناسند. هدف این ماساژ بیشتر ریلکسیشن و آرامش فرد است و در مکان‌های مانند خانه‌های سلامت، اسپاها، باشگاه‌های تفریحی و ورزشی قابل دسترسی است.

هدف افراد از ماساژدرمانی با یکدیگر متفاوت است. خیلی از افراد برای آرامش و کاهش استرس به ماساژدرمانی رو می‌آورند. برخی دیگر برای درمان دردها و کاهش نشانه برخی بیماری‌ها از ماساژهای پزشکی استفاده می‌کنند.

فواید ماساژ درمانی

فواید ماساژ درمانی بر قسمت‌های مختلف بدن:

ماساژدرمانی از فواید بسیاری برخوردار است که در ادامه بسیاری از آن‌ها را مشاهده می‌کنید:

فواید ماساژ درمانی برای ورزشکاران:

هدف ورزشکاران داشتن زندگی سالم است. این زندگی سالم شامل رژیم غذایی مناسب،تمرینات مرتب و… است.  بهتر است بدنسازان هر از گاهی از ماساژدرمانی برای یک حال اساسی دادن به بدن و ماهیچه‌های خود استفاده کنند؛ زیرا ماساژ به کشش و بازیابی انرژی ماهیچه‌ها کمک می‌کند.

مقاله پییشنهادی : ماساژ یومی هو تراپی
1)فواید ماساژ درمانی برای بهبود دامنه حرکات در بدنسازی:

سختی عضلات موجب محدود شدن دامنه حرکات در بدنسازی و آسیب دیدن بدن می‌شود. ورزشکاران می‌توانند با ماساژدرمانی، گره‌های بسته عضلات را باز کنند و موجب از بین رفتن گرفتگی آن‌ها شوند.

در ماساژدرمانی تنش و فشار عضلات کاهش می‌یابد و هنگام سفت شدن ماهیچه‌ها و آسیب دیدن عضلات، انعطاف کاهش می‌یابد و خطر آسیب و درد افزایش پیدا می‌کند. اما انواع ماساژدرمانی با استفاده از تکنیک‌های گسترده خود موجب ترمیم و احیا بافت‌‌های عضلانی می‌شود.

بافت عضلانی یا ماهیچه آسیب دیده برای ترمیم و احیا خود نیاز به مواد مغذی و اکسیژن دارد. ماساژ با بهبود گردش خون سرعت بازیابی را افزایش می‌دهد و موجب اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها می‌شود. برای رفع گرفتگی ماهیچه و باز کردن گره‌های بافت عضله بهتر است از ماساژهای عمیق استفاده کرد و از این طریق، مواد مغذی و مایعات را به بافت‌ها رساند. همچنین باعث دفع مواد زائد و اسید لاکتیک انباشته شده از بافت عضلات شد.

2)فواید ماساژ درمانی برای تونوس ماهیچه‌ها:

وقتی بافتی در اثر ضربه یا حرکات سنگین آسیب می‌بیند دیگر به خوبی نمی‌تواند خون را نگه دارد و موجب تونوس عضلانی می‌شود.

در ماساژدرمانی، ممکن است ماسور از پمپاژ یا ماساژ عمیق برای انتقال مایعات اضافی به گره‌های لنفاوی استفاده کند. استفاده از پمپاژ یا بادکش موجب ایجاد یک خلا در رگ‌ها می‌شود. همین امر به بافت‌های سفت شده و آسیب دیده کمک می‌کند و موجب بهبود ماهیچه‌ها می‌شود.

3)فواید ماساژ درمانی برای پیشگیری از آسیب‌های ورزشی:

ورزشکاران می‌توانند با یک ماساژدرمانی ساده از آسیب‌های ناشی از ورزش پیشگیری کنند. یه درمانگر ورزشی که در زمینه‌های فیزیوتراپی یا توانبخشی ورزشی مهارت کافی دارد می‌تواند به سادگی بافت‌های آسیب‌دیده را شناسایی و تکنیک‌های مناسب برای درمان را اجرا کند.

همچنین، ماسورها در ماساژدرمانی با استفاده از تکنیک‌های نوازشی و فشاری باعث باز و بسته شدن کانال‌های لنفی می‌شوند و از این طریق، ادم که از علل تورم است، را کاهش می‌دهد. در نتیجه ناحیه ورم کرده درمان می‌شود.

از طرف دیگر، در هنگام ماساژ غلظت مقادیر اسید لاکتیک از موضوع مورد نظر پخش می‌شود و همین موضوع باعث از بین رفتن گرفتگی و اسپاسم عضلانی می‌شود.

فواید ماساژ درمانی

فواید ماساژ درمانی بر سیستم عصبی:

یکی از فواید ماساژ درمانی، موازنه و تعادل دستگاه عصبی است. طی تحقیقات انجام شده، ورزشکاران بعد از ماساژ، دید بهتری نسبت به سختی‌ تمرینات دارند.

همچنین بهتر است کسانی که بدنسازی کار می‌کنند یا ورزش‌های سنگین انجام می‌دهند، از ماساژدرمانی برای بازیابی عملکرد عضله بعد از یک تمرین سخت و طاقت‌فرسا استفاده کنند.

همچنین ماساژدرمانی با تاثیرات مثبتی که دارد می‌تواند موجب تنظیم خواب ورزشکاران و رفع تنش‌های عصبی آن‌ها در دوره‌های ورزشی شود.

مقاله پیشنهادی : بهترین روغن برای ماساژ

فواید ماساژ درمانی برای پوست:

بعد یک روز پرهیاهو هیچ چیز مانند ماساژ صورت نمی‌تواند موجب رفع خستگی شود. شاید باورش برایتان عجیب باشد اما ماساژ صورت نقش پررنگی در ایجاد آرامش دارد.

طی تحقیقات انجام شده، پزشکان به این نتیجه رسیده‌اند که ماساژ صورت موجب آزاد شدن “مرفین” در بدن می‌شود. به همین دلیل، بعد از ماساژ صورت فرد احساس آرامش در بدن می‌کند. همچنین، سردرد و دردهای ناحیه صورت را از بین می‌برد. همین امر موجب آرامش عضلات صورت و چشم‌ها می‌شود.

از دیگر فواید ماساژ درمانی صورت، جوانسازی پوست است. ماساژدرمانی همراه با روغن موجب نرم و سفت شدن پوست می‌شود.

گردش جریان خون در پوست باعث قوام پوست و کشش عضلانی آن می‌شود.

فواید ماساژ درمانی برای کمر و گردن درد:

برای همه ما اتفاق افتاده است که گاهی بر اثر بلند کردن اجسام سنگین یا حرکات ناگهانی، دردی در پایین کمر خود حس کنیم. این درد شدید ناشی از کشیدگی عضلات است. این درد به مراتب می‌تواند آزاردهنده باشد و تا هفته‌ها و حتی ماه‌ها طول بکشد. براثر کشیدگی و یا پارگی عضلات در اطراف آن عضله، التهاب ایجاد  شده و دچار اسپاسم می‌شود.

همچنین گاهی براثر تصادف، آسیب‌های ورزشی و یا کشیدگی عضله، در نواحی بالای کمر درد احساس می‌شود و عضلات دچار گرفتگی می‌شوند. یکی از فواید ماساژ درمانی، از بین بردن التهای و این گرفتگی‌هاست.

همچنین ماساژدرمانی با افزایش جریان خون و کاهش فشار بر روی عضله، موجب کاهش درد ناشی از آرتروز می‌شود.

فیبرومیالژِیا یک بیماری است که علائم متفاوتی در افراد دارد اما اغلب با خشکی کمر و خواب غیر مفید همراه است. ماساژدرمانی با دور کردن تنش و استرس به خواب عمیق و راحت فرد کمک می‌کند. همچنین با درمان نواحی آسیب‌دیده تا حدی این بیماری را درمان می‌کند.

عوارض ماساژ درمانی بر قسمت‌های مختلف بدن:

اگر ماساژدرمانی توسط فرد ماهر و متخصص انجام نشود، موجب عوارض جانبی همچون دردهای موقتی، احساس ناراحتی و کوفتگی بدن، کبودی و یا حساسیت پوستی می‌شود. اما تا حال نتایجی از عوارض ماساژدرمانی به طور دقیق مشاهده نشده است.

نکات احتیاطی برای پیشگیری از عوارض ماساژ درمانی:

  1. ماساژهای عمیق برای افرادی که مبتلا به بیماری انعقاد خون هستند یا بیماران تحت درمان با داروهای رقیق کننده مانند “وافارین” مناسب نیست.
  2. ماساژدادن نواحی از بدن، مانند نواحیه شکسته، زخم‌های باز، عفونت‌های پوستی و نظیر این‌ها، به شدت خطرناک است و باید از آن اجتناب کرد.
  3. عوارض ماساژدرمانی در بیماران مبتلا به سرطان می‌تواند نتایج ناخوشایندی را به همراه داشته باشد. بیماران مبتلا به سرطان و افراد تحت درمان، قبل از ماساژدرمانی، لازم است با پزشک خود مشورت کنند؛ زیرا هرگونه فشار یا ضربه به تومورها می‌تواند عواقب بدی را به دنبال داشته باشد.
  4. ماساژدرمانی برای زنان باردار باید تحت نظر پزشک و با اجازه او انجام شود.

اگر زمان کافی برای مراجعه به مراکز ماساژدرمانی را ندارید و آن از نظر شما هزینه‌ای بیهوده است، می‌توانید از صندلی‌های ماساژور استفاده کنید. این صندلی‌ها به راحتی قابل دسترسی هستند. همچنین، ساختاری علمی و پیچیده دارند و براساس ارگونومیک طراحی و ساخته شده‌اند. شما می‌توانید با استفاده از این صندلی‌ها، یک ماساژ حرفه‌ای را بر تمام قسمت‌های بدن تجربه کنید.

برای ثبت امتیاز روی ستاره ها کلیک کنید

میلاد اعتمادی فر

همیشه دوست داشتم یه سایت تو زمینه سلامتی و ماساژ داشته باشم که مرجعی بشه برای ماساژورها و کسایی که دوست دارن ماساژ یاد بگیرند. که لند اسپا متولد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا