آموزش ماساژسلامتماساژ درمانی

تاثیر ماساژ قلبی cpr در ایست قلبی

همه ما ممکن است در طول روز با شرایطی اضطراری مواجه شویم که در آن یکی از دوستان، نزدیکان و یا حتی فردی غریبه، به شوک قلبی دچار شود. در این شرایط باید سریع وارد عمل شد. در صورت بروز اشتباه در انجام فعالیت‌های ضروری، پیش از رسیدن اورژانس و افراد متخصص، ممکن است خطرات جبران‌ناپذیری برای فردی که دچار این عارضه شده است ایجاد کنیم. به همین دلیل، در مقاله امروز از بلاگ وب سایت رسمی لنداسپا، به موضوع ماساژ قلبی و cpr چیست و تأثیر آن در ایست قلبی می‌پردازیم و جزئیات مهم آن را مورد بررسی دقیق قرار می‌دهیم. هم چنین نکاتی که در این زمینه از اهمیت ویژه ای برخوردار است را شرح می‌دهیم.

به شما توصیه می کنیم که این مقاله را با دقت بخوانید و در زمینه ماساژ قلبی و cpr، اطلاعات کافی را کسب کنید تا اگر در آینده در شرایطی اضطراری قرار گرفتید، دقیقا بدانید چه باید بکنید و چه کاری نباید بکنید. پس از بروز ایست قلبی اگر نبض فرد باز نگشت بی‌درنگ باید ماساژ قلبی را همراه با تنفس مصنوعی آغاز کنید. زیرا فرد دچار ایست قلبی شده و احتمال دارد صدمات جبران‌ناپذیری به مغز وی برسد.

طریقه کنترل کردن نبض برای ماساژ قلبی و cpr چیست

پس از دادن یک یا دو تنفس مصنوعی در صورتی‌که فرد تنفس خود را بازنیابد باید نبض فرد را کنترل کرد. پس از آنکه تنفس مصنوعی تمام شد. کف دست را از روی پیشانی فرد بر ندارید و دو انگشت دست دیگر را در وسط گردن بالای نای و حنجره روی برآمدگی جلوی گردن بگذارید. انگشتان خود را به آرامی به سمت پایین و کنار آن قسمت بلغزانید. سپس کمی فشار دهید. به مدت 5-10 ثانیه این کار را ادامه دهید تا مطمئن شوید که نبض را حس می‌کنید یا نه؟

cpr چیست

کنترل کردن نبض احتیاج به مهارت و دقت خاصی دارد. شما نیز می‌توانید با تمرین کردن و شرکت در کارگاه‌های عملی احیا تنفسی این مهارت را کسب نمایید. اگر فرد نبض داشت به تنفس مصنوعی به اندازه دوازده بار در دقیقه ادامه دهید. اگر فرد نبض نداشت باید بی‌درنگ ماساژ قلبی و cpr را همراه با تنفس مصنوعی آغاز کنید. زیرا فرد دچار ایست قلبی شده و احتمال دارد صدمات جبران ناپذیری به مغز وی برسد.

آموزش cpr (سی پی آر)

برای دادن یک ماساژ قلبی و cpr موثر علاوه‌بر اینکه باید ماساژ را با تکنیک صحیح انجام داد لازم است که وی را در وضعیت مناسبی بخوابانید. توجه داشته باشید که قبل از شروع هرکاری با 115 تماس بگیرید.

مراحل cpr

  1. بیمار را به پشت بخوابانید. مطمئن شوید که وی روی یک سطح سخت قرار گرفته است. اگر فرد در رختخواب یا هر سطح نرم دیگری است وقت را تلف نکنید. فقط کافیست که او را روی زمین بلغزانید یا اینکه یک تخته با هر شی صاف و سخت را از بین پشت او و ملحفه قرار دهید و در کنار مصدوم زانو بزنید.
  2. آخرین حد دنده‌های او را با دو انگشت دستی که بالای فرد نزدیکتر است بیایید.
  3. انگشتان خود را به‌سمت بالا بلغزانید تا یک فرو رفتگی در محل اتصال دنده‌های دو طرف برسید.
  4. یک انگشت را در محل فرو رفتگی بگذارید و انگشت دیگر را کنار آن قرار دهید.
  5. سپس ته دست دیگر را در کنار آن دو انگشت قرار دهید. بعد ته دست دوم را روی دست اولی بگذارید.
  6. موقعیت بدن خود را طوری تنظیم کنید که بازوها خم نشوند و شانه‌ها در امتداد نقطه اتکا دست‌ها باشند. به اندازه‌ای بر جناغ فرد فشار کنید که 4 تا 5 سانتیمتر پایین برود.
  7. پس از انجام 15 عدد ماساژ پشت سر هم (این 15 ماساژ در مدت 11 ثانیه خواهد بود) دو عدد تنفس مصنوعی به فرد بدهید. شما برای انجام این دو تنفس 4 ثانیه فرصت دارید. این سیکل باید چهار بار در دقیقه تکرار شود. برای اینکه بتوانید نسبت 15:2 را در هر دوره رعایت کنید بهتر است با هر ماساژ شماره آن را بلند بگویید.مراحل انجام ماساژ قلبی
  8. بعد از یک دقیقه وضعیت مصدوم را ارزیابی کنید. اگر ضربان مداوم رگ گردن بازنگشته باشد دوباره احیای قلبی ریوی را با دو تنفس و 15 ماساژ قلبی و cpr از سر بگیرید. شما برای انجام این دو تنفس و 15 ماساژ، 15 ثانیه فرصت دارید.
  9. این کار را برای مدت 3 دقیقه دیگر ادامه دهید. اگر در این مدت تنفس منظم فرد بازگشت نیازی به تکرار احیای قلبی ریوی نیست. بلکه باید مرتب تنفس و نبض فرد را چک کنید. اگر تنفس منظم فرد برنگشت تنفس مصنوعی را با سرعت 12 عدد در دقیقه شروع کنید و همزمان نبض فرد را چک کنید.
  10. توجه داشته باشید که وقفه در انجام مراحل احیای قلبی ریوی بیشتر از 5 ثانیه نشود.

سخن پایانی

در این مقاله به ماساژ قلبی و cpr و راه‌های انجام آن در زمان ایست قلبی و بررسی جزئیات مهم آن پرداختیم. این نوع ماساژ سی پی آر در دقایق اولیه ایست قلبی می تواند بسیار مفید واقع شود و حتی جان فرد مصدوم را نیز نجات دهد. به همین دلیل، می‌توانید با مطالعه این مقاله و تمرین اقدامات آن در شرایط عادی، برای شرایط اضطراری و فورس ماژور، خود را آماده کنید. در بسیاری از اوقات، ممکن است به دلایل مختلف، اورژانس و نیروهای کمکی متخصص، دیر به سر بیمار برسند و ممکن است برای نجات بیمار، نتوانند کاری انجام دهند. به همین جهت، دانستن این اطلاعات می تواند شما و اطرافیانتان را از خطرات بسیاری در امان نگه دارد.

شما همچنین می‌توانید در مورد ماساژهای مختلف در مقالات دیگر از مجموعه مقالات بلاگ لنداسپا، جستجو کرده و هر نوع ماساژی که تمایل دارید را یاد بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − سیزده =

دکمه بازگشت به بالا