تاریخ امروز :آبان 5, 1400
خواص انار خواص انار خواص انار 522567493 H 1 1000x667

خواص انار

خواص این میوه‌ی بهشتی چیست؟

خواص انار شامل چه چیزهایی می‌شوند؟ انار یکی از میوه‌های درختی است که دانه‌های آن در طیف قرمز تا سفید قرار دارد.این میوه در بعضی کشورهای جهان مانند ایران، افغانستان، پاکستان، عراق و ترکیه کشت می‌شود.

انار حاوی مواد مغذی بسیاری بوده که برای سلامت بدن مفید بوده و مزایای بسیار آن می‌تواند خطر مبتلا شدن به بیماری‌ها را در فرد کاهش دهد.

این میوه معمولا طبع سرد و خشک دارد و دارای دو ترکیب گیاهی با نام‌های پونیکالاژین و اسید پونیسیک است.پونیکالاژین بیشتر در پوست انار و اسید پونیسیک بیشتر در دانه انار یافت می‌شود. این میوه پاییزی که خاصیت‌های منحصر به فرد بسیاری دارد، بهتر است در فصل پاییز به طور منظم مصرف شود تا از خواص آن بهره‌مند شد.

 

 

طبع انار بسته به مزه‌اش متفاوت است.انارها میتوانند 3 مزه داشته باشند:

  1. انار شیرین
  2. انار ترش
  3. انار ملس

انار شیرین، خونرسانی به عروق را بهبود می‌بخشد و به عملکرد کبد کمک می‌کند.خون را تمیز کرده و باعث باز شدن رنگ چهره می‌شود.انار ترش، طبعی سرد و خشک دارد و به دلیل خواص قابضی که دارد می‌تواند باعث ایجاد یبوست شود.همچنین ادرار آور بوده و حرارت معده را کم می‌کند.مصرف همزمان انار شیرین و انار ترش باعث می‍شود طبع همدیگر را معتدل کنند.انار ترش ادرارآور است و حرارت معده را فرو می‌نشاند.

مصرف منظم انار در فصل پاییز می‌تواند باعث جوان شدن و سالم شدن مغز، قلب، کبد و دستگاه تناسلی شود.در احادیث بسیاری حتی سفارش به خوردن پیه این میوه‌ی بهشتی شده است حتی پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند: “انار را با پیه آن بخورید، زیرا شستشو دهنده معده است.”

پیه‌ی انار می‌تواند باعث تمیزی معده‌ شود و مواد زاید و بلغمی که لابه‌لای پرز‌های معده گیر کرده را به مرور پاکسازی کند.

خواص انار خواص انار خواص انار proven benefits of pomegranate 1296x728 feature

بهترین زمان برای خوردن انار، صبح و به صورت ناشتا است.حال چگونه انار خوب را از بد تشخیص دهیم؟ بهترین نوع انار، اناری است که دانه‌های بزرگ و آبدار اما هسته‌های کوچک دارد.هنگام خرید اناری را انتخاب کنید که پوست صاف، نازک و بدون ترکی دارد. به نظر شما این میوه که سلطان میوه‌های پاییزی است چه خواصی برای ما دارد؟در ادامه می‌خواهیم شما را با خواص انار و مواد مغذی آن آشنا کنیم.

خواص انار چیست؟

انار حاوی مواد مغذی و مفید بسیاری بوده است که در اینجا قصد داریم چند مورد از خواص انار را مورد بحث قرار دهیم:

  • آنتی اکسیدان:

آنتی اکسیدان قوی به نام پلی فنول در دانه‌های انار باعث ایجاد رنگ قرم در این میوه شده است. آب انار آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به چای سبز و آب سایر میوه‌ها دارد. یکی دیگر از آنتی اکسیدان‌های این میوه، پونیکالاژین است که خواص ضد التهابی قوی دارد. خاصیت ضدالتهابی انار باعث درمان برای سرطان سینه و سلول های سرطانی روده‌ بزرگ، آلزایمر و حتی چاقی شده است.عصاره‌ی انار می‌تواند سلول‌های سرطانی را متلاشی کند.از طرفی، طبق آزمایش‌های انجام شده افرادی که انار را به صورت منظم مصرف می‌کنند از خواص انار بهره‌مند شده و کمتر دچار آلزایمرهای بعد از عمل یا آلزایمر ایجاد شده در اثر کهولت سن می‌شوند.

از دیگر خواص آنتی اکسیدان‌های موجود در سلطان میوه‌های پاییزی می‌توان به حذف رادیکال های آزاد و محافظت از سلول ها در برابر آسیب اشاره کرد.انار القا کننده آپوپتوز بوده و می‌تواندموجب مرگ سلول‌های سرطانی شده در سرطان‌های سینه و پروستات شود.

نمونه‌های دیگر از آنتی اکسیدان‌های انار پروانتوسیانیدین و فلاونوئید هستند.این آنتی اکسیدان‌ها با به تاخیر انداختن علایم پیری همچون چین و چروک ها و همین‌طور کمک به درمان جوش‌های صورت، پوستی صاف و جوان را به شما هدیه دهد.روغن انار از گذشته‌ها به درمانی برای اگزما و پسورزیاس مشهور بوده است.
از دیگر خواص انار می‌توان به دارای اهمیت بودن آن برای موها اشاره کرد.آب انار فولیکولهای مو را تقویت می‌کند و مانع ریزش مو می‌شود.آنتی اکسیدان قوی در انار، گردش خون را بهبود بخشیده و به یک درمان موثر برای موهای مجعد و خشک تبدیل شود.
آنتی اکسیدان‌های موجود در انار باعث تحریک گلبول‌های سفید می‌شود و کارایی آن‌ها را افزایش می‌دهد.انار به دلیل خاصیت ضدمیکروبی و ضدباکتریایی که دارد برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید بوده و به جنگ بیماری‌های عفونی می‌رود.
  •  ویتامین‌ها و مواد معدنی:

تنها یک لیوان عصاره یا آب انار می‌تواند بیشتر از 40درصد نیاز روزانه‌ی بدن به ویتامین C را تامین کند.ویتامین C موجود در انار می‌تواند برای سلامتی و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید باشد.

انار به دلیل حاوی ویتامین C بودن به درمانی برای کم خونی و فقرآهن تبدیل شده و با جلوگیری از فرآیند اکسید شدن چربی‌ها، مانع بالا رفتن فشار خون و شروع بیماری‌های قلبی عروقی می‌باشد.یکی دیگر از خواص انار و ویتامین C موجود در آن، خنثی کردن رادیکال‌های آزاد است که عامل اصلی سرطان و پیری هستند و می‌تواند باعث زیبایی پوست شود.

از سوی دیگر، وجود ویتامین C در انار می‌تواند باعث کاهش واکنش‌های التهابی و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی شود، همچنین کاهش التهاب در مفاصل، کاهش علائم بیماری آرتروز و رماتیسم مفصل از دیگر خواص انار و عصاره‌ی معجزه‌گر این میوه است.التهاب مفاصل ممکن است باعث درد و تورم در سنین بالا شود که با توجه به خواص انار می‌توان از آن جلوگیری کرد.

ورزشکارانی که تمرینات سخت انجام می‌دهند و دچار خستگی و آسیب های عضلانی می‌شوند، با مصرف روزانه آب انار می‌توانند باعث ترمیم این آسیب‌ها شوند.

از دیگر خواص انار ادرارآور بودن آن است و فعالیت کلیه‌ها را افزایش می‌دهد، در درمان تب سودمند بوده و به دفع سموم بدن کمک می‌کند.

ویتامین‌های موجود در انار برای درمان گوش درد، قوی شدن چشم و بهبود بینایی، سالم ماندن دندان و لثه سودمند هستند.شما می‌توانید با مصرف روزانه نصف لیوان آب انار، شادابی و طراوت را به چهره‌ی خود بازگردانید، خواص انار باعث باز شدن رنگ چهره و رفع لک‌های پوستی می‌شود.مصرف روزانه‌ی یک انار متوسط از آسیب‌های مغزی و زایمان زودرس جلوگیری می‌کند و استرس را کاهش می‌دهد و به انجام فعالیت‌های گوارشی کمک می‌کند.اگر به دنبال کاهش وزن خود هستید و می‌خواهید چربی و کلسترول بدن شما کاهش یابد بهتر است از مصرف منظم انار غافل نشوید.

انار حاوی مواد معدنی زیادی همچون اسید فولیک بوده که به کم خونی و جریان خون کمک می‌کند، همچنین پتاسیم موجود دراین میوه سبب پیشگیری ازبیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.انار می‌تواند باعث خون سازی مادران باردار شده و ویار و تهوع مادران را رفع کند.

از طرفی، به علت بیشتر بودن مقدار پتاسیم به سدیم در انار، سدیم از کلیه‌ها دفع شده و فشارخون که یکی از عوامل اصلی حملات قلبی و مغزی است، کاهش می‌یابد.همچنین باعث کاهش ضایعات و تورم رگ‌های خونی می‌شود.

 

با خوردن روزانه‌ی انار می‌توانید نیاز روزانه بدن خود به ویتامین ‌K و ویتامین C را برطرف کنید. شما با خوردن عصاره‌ی انار می‌توانید انعطاف پذیری رگ‌های خود را افزایش داده و باعث بهتر شدن عملکرد قلب شوید.این خواصیت انار می‌تواند باعث تقویت قوای جنسی شده و مشکلات و اختلالات نعوظ را برطرف کند.

بهتر است حتی الامکان انار دانه شده و آب انار را به صورت تازه میل کنید تا بتوانید از خواص انار تازه بهره‌مند شوید.مصرف انار ترش برای کسانی که لاغر هستند یا معده‌ی آن‌ها دچار مشکل یا زخم است، توصیه نمی‌شود.

این میوه‌ی خوشمزه که نماد شب یلدا هم است، از گذشته سالم‌ترین میوه‌ برای باروری و برکت می‌دانستند. محصولات انار مانند رب انار، آب انار و حتی پوست انار و هسته انار خواص بسیار زیادی دارد که توانسته به درمانی در مقابل بیماری‌ها تبدیل شود.

خواص انار خواص انار خواص انار Popular Iconic Dishes of Yalda Night in Iran

  • کربوهیدرات‌ها:

 از دیربازها به علت خواص انار به این میوه عنوان گنجینه‌ای از قدرت و زیبایی داده‌اند.حضرت محمد (ص) فرموده اند: “هرکس انار بخورد، کینه و دشمنی را از خود دور کرده است”.در مصر رسم بوده است مردگان خود را با انار دفن می‌کردند.در چین هسته انار را در شب عروسی برای خوشبختی عروس و داماد می‌خورند.همچنین مردمان اسپانیا، انار را نشانه و سمبل نجابت می‌دانند.

از دیگر خواص انار می‌توان به وجود کربوهیدرات‌ها اشاره کرد.بخش عمده‌ایی از کالری انار را کربوهیدرات‌ها تشکیل داده‌اند.یک انار متوسط حاوی 53 گرم کربوهیدرات، 3/3 گرم چربی و 5 گرم پروتئین است.بیشتر این کربوهیدرات‌ها را قندهای انار تشکیل می‌دهند یک نمونه از این قندها فروکتوز است، با وجود فروکتوز در عصاره‌ی انار، تحقیقات بر روی افراد مبتلا به دیابت نشان داده است حتی با خوردن 2 هفته آب انار، افزایش سطح قند خون را تجربه نکرده اند.

از کربوهیدرات‌های پیچیده در انار می‌توان به نشاسته و فیبر اشاره کرد.درست است که فیبر نمی‌تواند مواد مغذی بدن ما را فراهم کند، اما به هر حال بدن ما به آن نیاز دارد.فیبرهای موجود در انار به کاهش قند خون و کاهش سطح کلسترول بدن کمک می‌کند.از طرفی فیبرهای موجود در انار و پیه‌ی انار باعث تسکین عفونت‌های دستگاه ادراری شده و خواصی دیگر به خواص انار اضافه می‌کنند.این فیبرها حرکات روده را تنظیم کرده و باعث دفع مدفوع از طریق دستگاه گوارش می‌شوند.

نیاز روزانه‌ی بدن به فیبر در زنان 21 تا 25 گرم و در مردان 30 تا 38 گرم بوده که یک انار متوسط می‌تواند چیزی حدود 12 گرم فیبر مورد نیاز را تامین کند.

خواص انار خواص انار خواص انار Pomegranate Salsa 500x500 1
کلام آخر:
تا اینجا با خواص انار آشنا شدیم اما این میوه با مزه عالی، در کنار تمام مزایای گفته شده معایبی نیز دارد.حال قصد داریم به عنوان سخن پایانی معایب انار را برای شما بیان کنیم زیرا سلامتی شما از هرچیزی برای ما مهم‌تر است.در کنار خواص انار  باید به چند نکته توجه کرد آن هم این است که اگر تحت درمان با دارو‌ برای بیماری‌های کبدی و یا دیابت هستید، بهتر است در مصرف انار ابتدا با پزشک معالج خود مشورت کنید.آنزیم‌های موجود در انار می‌تواند در عملکرد آنزیم‌های کبد اختلال ایجاد کند.
زیاده‌روی در مصرف انار باعث ایجاد اختلال در دستگاه گوارش می‌شود و فرد علائمی چون تهوع، اسهال، استفراغ و درد شکم را تجربه می‌کند.
از دیگر عوارض مصرف این میوه می‌تواند بروز علائم آلرژی در فرد باشد.مانند:
  1. بلعیدن دردناک
  2. خارش
  3. مشکلات پوستی
  4. تورم صورت
  5. سختی در تنفس
  6. درد و تورم در دهان

یکی از خواص انار کنترل و کاهش فشار خون بود که همین موضوع باعث می‌شود این میوه برای افرادی که مبتلا به افت فشار خون هستند، مشکل ساز شود.همچنین احتمال ایجاد اختلال در بعضی از داروهای فشار خون وجود دارد.

همچنین مصرف انار در افراد سرد مزاج و افرادی که مشکل معده دارند اصلا توصیه نمی‌شود.مصرف انار و عصاره‌ی آن در افراد مبتلا به بیماری معده باعث سست شذن معده می‌شود و نه تنها فرد از خواص انار بهره‌مند نمی‌شود بلکه سلامتی او به خطر می‌افتد.

اگر در دسته افرادی هستید که از یبوست رنج می‌برند بهتر است از خوردن انار به خصوص به همراه هسته دوری کنید، مگر اینکه تصمیم به مصرف مصرف انار همراه با پره‌های سفید آن را داشته باشید زیرا آن‌ها حاوی فیبر بسیاری هستند و به حرکات دستگاه گوارش و رفع مشکلات گوارشی کمک می‌کنند.

اشتراک‌گذاری

همیشه دوست داشتم یه سایت تو زمینه سلامتی و ماساژ داشته باشم که مرجعی بشه برای مساژورها و کسایی که دوست دارن ماساژ یاد بگیرند.که لند اسپا متولد شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *