قند خون عامل پیر شدن
به طور کلی تنها یک عامل منحصر به فرد در بدن ما باعث پیر شدن نمی شود، ولی مهمترین بانی و باعث پیری ما قند خون است و این حاصل تحقیقاتی است که دانشمندان متعدد در دانشگاه راکفلر نیویورک انجام داده اند.
طرز پیر شدن در اثر ازدیاد قند خون به این شکل است که توسط قند خون یا گلوکز پروتئین هایی در بدن ساخته می شود که به درون سلول ها نفوذ کرده و در ضمن لابه لای آنها حرکت می کند.
این پروتئین های ساخته شده از گلوکز باعث چسبیدن سلول های بدن به یکدیگر می گردند و بین آنها یک رابطه سخت و محکم ایجاد می شود. چسبندگی قند خون غیر طبیعی باعث می شود که سلول ها نتوانند کارهای روزمره خود را به نحو عادی و طبیعی انجام میدهند میتوان گفت که سلول های بدن در بند کشیده شده و زندانی هستند و آزادی عمل خود را از دست دادهاند.
البته از این پروتئین ها و قند خون نمی توان اجتناب کرد زیرا حاصل نهایی کار و فعالیت خود سلولها است مثل بنزین اتومبیل که وقتی میسوزد پسمانده این سوختن مقداری دود است که از لوله اگزوز اتومبیل خارج می شود. یعنی در اثر انجام اعمال متابولیک در سلول ها خود به خود این پروتئین های ساخته شده و لابه لای سلول ها منتشر میشود میتوان گفت که سلولها در پس مانده اعمال متابولیک خود غرق می شوند.
چسبندگی سلول ها
برای آنکه بهتر از نتایج بد این چسبندگی سلول ها مطلع شوید میگوییم تصور کنید که سراسر بدن شما را به وسیله یک خمیر چسبنده بپوشانند.
به طوری که حرکات بدن شما محدود گردد. وقت در چنین حالتی از شما بخواهند که مثلا دندان خود را مسواک بزنید و یا کمی ورزش نمایید و یا کفش خود را واکس بزنید، می بینید که انجام هیچ کدام از این اعمال به راحتی ممکن نیست و اگر هم شما سعی کنید که کم و بیش از این کارها انجام دهید آنها را با سختی و مشکل انجام خواهید داد به این نوع چسبیده شدن سلولها به یکدیگر در داخل بدن به اصطلاح چسبندگی متقابل قند خون نام داده اند که مشکلات فراوانی در بدن ایجاد میکند.
چه این چسب درونی باعث اختلال دیدن، باعث مسدود کردن عروق باعث خسته کردن قلب در اثر پرکاری باعث ایجاد نقص فراوان در کار کلیه ها و باعث آزردگی شدید ریه ها میشود.
این عوارض وقتی ادامه یابد باعث فرسوده شدن سلول های بدن و پیر شدن انسان می شود یعنی پیر شدن عبارت است از مشی طبیعی کار سلول ها در اثر مواد سمی چسبنده که از آنها ترشح میشوند متخصصان و محققان بیماری قند عقیده دارند که افرادی که به دیابت یعنی مرض قند دچارند و قند خونشان بیشتر از حد طبیعی است خیلی سریع تر از افراد عادی و سالم پیر میشوند و طول عمر آنها نیز به طور مشخص و روشن از افراد سالم کمتر است.
چین و چروک
میتوانید این حقیقت را در افراد فامیل به روشنی ملاحظه کنید اگر افراد هم سن و سال و همجنس را در نظر بگیرید کسانی که به مرز قلب دچار اند به وضوح زودتر از افراد سالم به سوی پیری گام برمیدارند صورتشان چین و چروک میخورد و زودتر فرسوده و از کار افتاده میشوند و غبار پیری خیلی زودتر از زمان معمول بر چهره شان می نشیند
بدین ترتیب می توان قند خون را دزد جوانی نام داد که پنهانی میآید و خیلی سریع جوانی را با خود میبرد.
گلوکز خون
دانشمندان و محققان به دنبال یافتن یک یا چند ماده شیمیایی هستند که بتوانند این چسبندگی متقابل را بر هم زنند و سلول ها را از چسبیدن به هم آزاد کنند آنها عقیده دارند که با کم کردن مصرف قند این چسبندگی ها برطرف نمیشود زیرا فقط قندی که ما میخوریم باعث زیاد شدن گلوکز خون نیست و عوامل دیگری نیز به افزایش آن کمک می کند.
اصولا بسیاری از غذاها پس از خورده شدن باعث افزایش قند خون میشوند اگر چه بعضی از محققان از جمله دکتر جان مک دوگال نویسنده کتاب دوازده روز فعالیت برای زندگی بهتر و تعدادی دیگر از محققان عقیده دارند که چربی ها بیش از هر عامل دیگری باعث افزایش قند خون میشوند و هرچه چربی زیادی بخوریم قند خون ما بیشتر افزایش می یابد.
غذاهای پرچربی
خوردن غذاهای پرچربی نه تنها باعث بالا رفتن قند خون می شود بلکه این قند برای زمان بیشتری نسبت به موقعی که ما غذاهای کم چربی میخوریم در خون باقی می ماند و در نتیجه صدمه ای که بدن ما در اثر خوردن این غذاها متحمل می شود خیلی طولانی تر و مقاوم تر است به عبارت دیگر خوردن این چنین غذاهایی به پیر شدن سریع ما کمک میکند.
در حالیکه که چربی خیلی کمی دارند این خطر را به مراتب کمتر دارند قند خون برای مدت زیادی بالا نمی ماند و زود به حالت طبیعی برمی گردد بدین ترتیب ملاحظه می کنید که
غذاهای کم چربی و پرفیبر قادرند پیشرفت زمان را علیه پیری شما کند سازند و نگذارند شما مفت و مسلم پیر و فرتوت شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.