داروهای گیاهی برای بیخوابی موضوعی است که در این مقاله قصد داریم درباره آن اطلاعات مفیدی در اخیتارتان قرار دهید.
از بیخوابی شبانه خسته شدهاید؟ به دنبال راه درمان بیخوابی شبانه هستید؟ قصد دارید بیخوابی خود با گیاهان درمان کنید؟ با لنداسپا همراه باشید تا راههای درمان بیخوابی با گیاهان را به شما معرفی کنیم.
بیخوابی یکی از شایعترین اختلالات خواب در میان برخی افراد است. برخی از افراد برای درمان بیخوابی به سراغ داروهای شیمایی میروند؛ مانند: دیازپام ، آلپرازولام، کلردیازپوکساید و زولپید.
طی تحقیقات انجام شده، پزشکان به این نتیجه رسیدهاند که هر فرد بزرگسال به 8 ساعت خواب مفید در روز نیاز دارد. اما برخی افراد به بیخوابی یا اینسومنیا مبتلا میشوند یا در حفظ خواب عمیق با مشکل مواجه میشوند و خواب آنها از کیفیت پایین برخوردار میشود. بیخوابی باعث خستگی مفرط در طول روز میشود به همین دلیل بسیاری از افراد ترجیح میدهند به داروهای خوایآور روی بیاورند. این داروها مطمئنا عوارض سنگینی دارند به خصوص اگر زیر نظر پزشک مصرف نشوند.
بهتر است ابتدا در تلاش برای درمان بیخوابی با داروهای گیاهی و گیاهان باشید. سپس، در صورت کسب نشدن جواب دلخواه به سراغ داروهای شیمایی زیر نظر پزشک بروید.
داروهای گیاهی برای درمان بیخوابی:
خواب هم مانند غذا خوردن، تنفس کردن وبسیاری از نیازهای دیگر، یک نیاز و اصل مهم در زندگی انساناست. بدون خواب منظم و مناسب بدن قادر نخواهد بود که اعمال خود را به خوبی انجام دهد..
در طول شب، خوابیدن باعث تثبیت خاطرات در حافظه بلند مدت میشود؛ تولید هورمونها را تنظیم میکند؛ باعث جوانسازی و ترمیم پوست میشود و به رشد عظلانی کمک میکند و بیخوابی مزمن موجب بیماریهای بسیاری از جمله بیماریهای قلبی، چاقی، افسردگی، اضطراب، فشارخون بالا و… میشود.
اختلال بیخوابی موجب سخت شدن خوابیدن، خواب ماندن، یا هردو میشود. اما نگران نباشید، داروهای گیاهی برای بیخوابی وجود دارند و آسیب کمتری در مقابل داروهای شیمیایی دارند.
اگر شما هم در دسته افرادی قرار دارید که اضطراب و مشغول بودن ذهن، خواب شبانه را از شما دزدیده است، با مصرف داروهای گیاهی زیر به آرامش و بهبود خواب خود کمک کنید.
1)بابونه آلمانی:
چای گلهای بابونه آلمانی در آرامش و تسکین ذهن نقش پررنگی دارند. گلهای این گیاه را میتوانید به صورت دمنوش، عصاره، کپسول و یا قرص مصرف کنید و باعث بهبود خواب شبانه شوید. همچنین کرمهای موضعی حاوی بابونه برای التهاب و خارش پوست بسیار موثر هستند. از دیگر خواصاین داروی گیاهی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آرامشبخش ملایم است و سردرد، استرس، اضطراب و افسردگی عصبی را از فرد دور میکند و موجب درمان بیخوابی شبانه میشود.
- برای درمان سوءهاضمه، اختلالات دستگاه گوارش، درمان نفخها و اسهال عصبی کاربرد دارد. همچنین اسپاسمهای معدی و رودهای را کاهش میدهد.
- این داروی گیاهی برای بیخوابی، با بهبود تنفس و درمان آسم، تب، سرماخوردگیهای معمولی، درمان التهاب غشاهای مخاطی و دستگاه تنفسی باعث بهبود تنفس در خواب میشود و از این طریق مانع از کاهش کیفیت خوای میشود.
2)سنبلالطیب:
از گذشتههای دور از ریشه این گیاه برای درمان مشکلات خواب و عصبی استفاده میکردند. خواص درمانی این نوشیدنی موجب عطر و طعم نسبتاً تندی میشود. اگر بیخوابیهای شبانه شما را خسته کردهاند، سنبلالطیب میتواند راه نجات شما باشد.
با استفاده از این گیاه اضطراب،استرس و سردرد را قبل از خواب از خود دور کنید و با خیال راحت به تختخواب بروید. سنبلالطیب یکی داروهای گیاهی برای درمان بیخوابی در اروپا و ایالاتمتحدهی آمریکا است. شما میتوانید مکمل خوراکی سنبلالطیب که به شکلهای کپسول و مایع در بازار موجود است استفاده کنید یا چای این گیاه را تهیه کنید.
طی یک آزمایش بر روی 17 فرد مبتلا به بیخوابی، 90درصد آنها با مصرف منظم سنبلالطیب توانسته بودن بیخوابی خود را درمان کنند. با مصرف این داروی گیاهی دیگر خبری از خستکی و خوابآلودگیهای صبحگاهی نخواهد بود.
آزمایش دیگری بر روی 128 فرد عادی انجام شد و محققان به این نتیجه رسیدند که افرادی که 200میلیگرم دمنوش سنبلالطیب مصرف کردند، از کیفیت خواب بهتری برخوردار بودند و سریعتر از سایر افراد در خواب فرورفته بودند.
در آزمایش سوم، افراد به مدت 28 روز، روزانه 600 میلیگرم از این گیاه درمانی استفاده کردند. در روز 29 علائم بیخوابی در افراد بهطور چشمگیری کاهش یافته بود. پس میتوان نتیجه گرفت مصرف سنبلالطیب بدون عوارض جانبی میتواند به بهبود کیفیت خواب کمک کند.
برای تهیه دمنوش سنبلالطیب، کافی است ابتدا تکههای تازه از ریشه سنبلالطیبرا تهیه کنید. آن را به همراه 2 لیوان آبجوش به مدت 3 دقیقه کنار بگذارید تا کامل دم بکشد.
3) اسطوخدوس:
اسطوخدوس اغلب بخاطر بوی معطر و رایحه آرامشبخش خود معروف است. این گیاه بومی مدیترانه، به دلیل منعطف بودن در بیشتر نقاط دنیا قادر به رشد هستند. این گیاه چند سال با ارتفاعی حدود نیم متر، گلهای قابل استفاده و مفیدی دارد که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
اگر در فکر تهیه داروهای گیاهی برای بیخوابی هستید، اسطوخودوس را فراموش نکنید. این گیاه یک درمان سنتی برای رفع استرس و بیخوابی است. از گذشتههای دور، یونانیها و رومیها اغلب عادت داشتند این گیاه را به وامهای حمام خود اضافه کنند و از رایحه درمانی آن در جهت رفع خستگی و استرس استفاده کنند.
جدا از استفاده از این گیاه و روغن آن در حمام، شما میتوانید از خواص دارویی دمنوش اسطوخدوس نیز استفاده کنید. در طب سنتی از خواص اسطوخودوس برای کاهش فشار خون، بیخوابی، استرس، اضطراب، درمان بیماریهای معده و حالت تهوع، جوش و آکنه، سردردهای میگرنی و بیماریهای قلبی و عروقی استفاده میشود.
طی تحقیقاتی، پزشکان برای 80 زن بعد از زایمان، مصرف اسطوخودوس به صورت روزانه برای دو هفته تجویز کردند. بعد از گذشت این مدت، متوجه شدن بانوانی که به طور منظم در معرض رایحه اسطوخودوس، یکی از خوشبوترین گیاهان دارویی، بودن کمتر درچار خستگی و بیخوابی شدهاند.
در فاز بعدی مطالعات، 67نفر از از خانمهای مبتلا به بیخوابی را انتخاب کردند و این افراد برای دوبار در هفته، هر بار 20 دقیقه رایحه اسطوخدوس را استنشاق کردند.بعد از گذشت 12 هفته شاهد کاهش ضربان قلب در این افراد بودند. کیفیت خواب و منظم شدن ضربات قلب از نتایج مثبت حاصل شده از این آزمایش بود.
پس میتوان گفت اسطوخدوس قابلیت رفع اضطراب و بهبود کیفیت خواب دارد. بنابراین اگر بیخوابی شما ناشی از اضطراب و استرس باشد، وقت آن رسیده است با خیال راحت با مصرف این داروی گیاهی برای بیخوابی، خواب راحت شبانه خود را بازگردانید.
4)گل ساعتی:
گل ساعتی بیشتر در نواحی استوایی آمریکا و آفریقا رشد میکند. این گیاه زینتی دارای بوتهای بلند و برگهایبیضی شکل است و از برگ و میوه و گلهای آن استفاده دارویی میکنند.
این گیاه دارویی منبعی از فلاون، آلکالوئیدها و coumarins است. این خواص موجب شده است که گل ساعتی نقشی در بازدارندههای انتقال دهنده عصبی داشته باشد و تحریکپذیری عظلانی را تنظیم کند.
گل ساعتی با تسکین دادن اعصاب و روان و درمان سندرم پای بیقرار، گامی بزرگ و مهم در درمان بیخوابی برمیدارد. در آلمان از ترکیب والرین با گل ساعتی برای محیا نمودن شرایط لازم برای یک خواب عمیق استفاده میکنند. همچنین از برگ، گل و ساقههای خشکشدهی این گیاه برای تهیه چای گیاه ساعتی استفاده میکنند.
برای اثبات خواص گل ساعتی، 40 سالمند سالم را انتخاب کردند. این افراد به مدت یک هفته از چای گل ساعتی استفاده کردند. بعد از گذشت یک هفته، این افراد به مراتب از خواب عمیقتر و با کیفیتتری برخوردار شدند. مطالعات انجام شده نشان میدهد این گیاه خواص آرامشبخش بسیاری دارد به خصوص زمانی که آن را با سابر گیاهان دارویی ترکیب میشود.
امروزه این گل فوقالعاده زیبا به دارویی گیاهی برای بیخوابی و آرامش ذهن تبدیل شده است. مصرف این گیاه برای مدت زمان طولانی موجب درمان کاهش استرسهای روانی میشود.
گل ساعتی محدودیت مصرف برای کودکان و افراد مسن ندارد و میتوان 30 تا 60 قطره از آن قبل از خواب به شکل شربت مصرف کرد.
5)پوست ماگنولیا:
ماگنولیا درخچهای همیشه سبز و دارای گلهای معطری و ستارهای شکل است. گلهای این گیاه اغلب در رنگهای سفید، صورتی، بنفش، سبز و زرد یافت میشود.
از هزاران سال گذشته تا به امروز، از این گیاه در طب سنتی چینی استفاده میشود. پوست مگنولیا از شاخهها و ساقه درخت هوپو مگنولیا تهیه میشود و مورد استفاده قرار میگیرد و گاهی هم از برگ و گلهای این درخت استفاده میشود.
پوست مگنولیا حاوی نئولیگنان مگنولول و هونوکیول است. غیر از این دو، ماگنولیا حاوی بیش از 200 ترکیب شیمیایی دیگراست که خواص ضدالتهابی، ضدسرطانی، ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی است.
ماگنولیا بدن را از بسیاری از شرایط عصبی محافظت میکند. خواص ماگنولیا به اینجا خلاصه نمیشود بلکه شامل استرس، اضطراب، اختلالات خلقی و افسردگی نیز میشود. عصاره این گیاه با کاهش سطح کورتیزول و ترکیب هونوکیول و مگنولول با بهبود سطح سروتونین در بدن موجب تنظیم اضطراب، خلقوخو و افسردگی در فرد میشود.
پلیفنلی این گیاه که همان هونوکیول و مگنولول است، دارای آثار مثبتی در بهبود کیفیت خواب است. مصرف منظم این گیاه مانع از بیدار شدن در طول شب میشود. این گیاه بر روی فعالیت گیرنده های GABA در سیستم عصبی نیز تاثیر میگذارد.
در آزمایشات متعددی که بر روی موشها انجام شده است، کاهش زمان به خواب رفتن و افزایش مدت زمان خواب عمیق، ثابت شده است.
نحوه مصرف مگنولیا:
طبق آداب و رسوم در طب سنتی چین، ابتدا لازم است پوست گیاه مگنولیا را جدا کنید و سپس آن را خشک کنید. بعد از جوشاندن آن را با یک تنتور ترکیب کنید تا مکمل خوراکی شما آماده مصرف شود.
البته میتوانید قرصها و مکملهای آماده را در دوز مورد نیاز تهیه و مصرف کنید. بهترین زمان مصرف این کپسولها، قبل از خواب و در دوز 200 میلیگرم است.
نتایج و آزمایشها اثبات کرده است مصرف عصاره این گیاه عوارض جانبی خاصی به همراه ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید