سلامتیگیاهان و غذاهای ضد پیری

عسل ، غذای ضد پیری !!!

عسل، غذای ضد پیری

عسل غذای خوشمزه و کاملی است که به وسیله زنبور عسل تهیه می‌شود و ماده اصلی آن شیره و عصاره گیاهان معطر است. عسل یکی از بهترین غذاها برای تامین انرژی بدن است.

چهارپنجم وزن عسل را مواد کربوهیدرات تشکیل می‌دهد و بقیه آن عبارت است از آب با مقدار کمی پروتئین، کمی املاح مانند پتاسیم، منیزیم و سلنیوم و همچنین عناصر معطر و آنزیم ها و دانه های پولن گیاهی، سالها پیش که هنوز استفاده از قند و شکر معمولی رایج نشده بود در بعضی از کشورها مثل آمریکا در صنایع شیرینی پزی و شکلات سازی از عسل استفاده می کردند.

دکتر مایکل دوت به سال ۱۸۴۳ کتاب جامعی راجع به خواص درمانی عسل نگاشته که هنوز نیز قابل استفاده است. آنچه مسلم است اهمیت عسل برای پیشینیان به مراتب بیشتر از زمان ما بوده است.

در کتاب انجیل از عسل به عنوان مظهر فراوانی و نعمت یاد شده است.

از عسل ترکیبی درست می‌کنند که دو برابر عسل و یک برابر سرکه است و اکسی مل نام دارد و بسیار خوشمزه است و مصرف طبی هم دارد.

در جنگ جهانی اول و دوم که در آمریکا شکر کافی در دسترس نبود از عسل برای شیرین کردن خوراکی ها استفاده می کردند. معمولا رنگ و طعم عسل بر حسب گل هایی که مورد استفاده زنبور قرار گرفته است فرق می کند، مثلا کوه هیموتوس به خاطر داشتن گل های معطر ،عسلی به همین نام می دهد که در جهان مقام اول را داراست زیرا سراسر این کوه را مریم کوهی پوشانیده و عسلش درجه یک و استثنایی است.

در جزیره سیسیل نیز عسل های مشهوری تهیه می شود به خصوص عسل اطراف کوه هی بلا که به همین نام معروف است .عسل جزیره کرس در جنوب فرانسه نیز شهرت فراوانی دارد و سال های سال تنها صادرات این جزیره را تشکیل می داده است. در آمریکا نیز در ایالت شرقی عسل بسیار خوشمزه از گل های وحشی این سامان به دست می‌آید که کم رنگ بوده ولی طعمی عالی دارد. عسلی که زنبورها از مزارع توت فرنگی در آمریکا تهیه می کنند نیز بسیار خوشمزه و ممتاز است.

زنبور-عسل

در بعضی از کشورها از جمله کشور ما گاهی عسل را به انحاء مختلف با شکر و یا با گلوکز مخلوط می‌کنند. همین کار در آمریکا نیز انجام می‌شده است و دولت آمریکا به ناچار در سال ۱۹۲۶ در فصل مقررات مربوط به دارو و غذا یک ماده تنبیهی برای آن قرار داد که بر اساس آن مخلوط کردن عسل با هر نوع قندی دیگر را برای فروش به جای عسل، جرم محسوب می‌شود.

عسل باعث ضدعفونی کردن زخم ها می شود، میکروب‌های آن را می کشد و مانع از عفونت مجدد زخم می شود.

در مجله لانست که یک مجله معروف پزشکی انگلستان است  مقاله ای چاپ شده و در آن به این نکته اشاره شده است که می توان روی زخم های عفونت یافته عسل قرار داد و هیچ داروی دیگری به آن نمالید. خواهید دید چگونه عسل به سرعت زخم را التیام می دهد، از غرغره عسل رقیق سابقا برای ضدعفونی کردن گلو استفاده می‌کردند.

دانشمندان عقیده دارند که عسل باعث تحریک مغز برای ترشح مواد ضد درد می شود. دکتر رابرت هنگین حتی در این مورد کتابی به رشته تحریر درآورده است که به طور مفصل از خواص ضددرد عسل حکایت می‌کند.

عسل در برطرف کردن بی خوابی نقش مهمی دارد .

عسل باعث ترشح سروتونین در مغز شده و در نتیجه باعث آرامش بدن و خواب می شود.عسل عمر را طولانی می‌کند و در مناطقی که کارشان کندو داری و تربیت زنبور عسل است و بیشتر عسل مصرف می‌کنند، عمر ساکنان آن بیشتر از سایر  مناطق دیگر است.

در عسل مقادیر قابل توجهی آهن، مس، منیزیم، کلسیم، کلر، گوگرد، پتاسیم، منگنز و کرم وجود دارد.ضمنا عسل دارای ویتامین B1 ،B2 ،E ،PP ،C ،K ،A است.

عسل دارای انواع و اقسام آنزیم های مفید برای بدن است. می تواند هر نوع قند غیر مفیدی را به قند های مفید برای بدن تبدیل کند که مهمترین آنها عبارتند از آمیلاز،اینورتاز و لیپاز.

عسل همه اعضا و احشای بدن را تقویت می کند ،خستگی را برطرف کرده و در افزایش نیروی جوانی و قدرت جسمانی نیز دخالت مستقیم دارد.

عسل دوران جوانی را طولانی می‌کند، و قادر است ریشه های آزاد در بدن را خنثی کند، بنابراین یکی از غذاهای بسیار مهم ضد پیری به شمار می رود.

عسل برای کودکان کمتر از یک سال مجاز نیست

باید توجه داشت که مصرف عسل برای کودکان کمتر از یک سال مجاز نیست. مرکز تحقیقات بیماری کودکان در شهر آتلانتا درایالت جورجیای آمریکا اعلام داشته است که باید از دادن عسل به نوزادان تا پایان سال اول خودداری کرد.

زیرا در عسل ممکن است مقادیری اسپور،یعنی تخم میکروب مولد بوتولیسم که باعث مسمومیت غذایی می شود، وجود داشته باشد. طبیعی است که افراد بالغ می‌توانند با استفاده از سیستم مصون ساز بدن خود آن را خنثی کنند ولی نوزادان قادر به این کار نیستند و ممکن است به بیماری و حتی مرگ نوزادان بیانجامد.

عسل در زیبایی خانم ها نقش مهمی دارد و به طراوت و نشاط و شادابی پوست کمک فراوانی می کند و آب سلول ها را که یک عامل مهم در شادابی و طراوت سلول به شمار می‌رود رازیاد می کند. از عسل ماسک و  انواع مواد آرایشی درست می کنند که در دنیای متمدن طرفداران بی شماری دارد .

اصلاً نباید آن را حرارت داد و یا گرم کرد بهترین راه تهیه عسل سانتریفیوژ کردن آن است یعنی عسل را در دستگاه‌هایی قرار داده و به سرعت به دور خود می گرداند تا موم باقی مانده از عسل خارج شود .حرارت دادن به عسل برای جدا کردن موم باعث می شود که مقداری از خواص عسل از بین برود.

شما سعی کنید هر روز برای حفظ سلامت، نشاط، جوانی و طول عمر خود یک یا دو قاشق مرباخوری عسل بخورید.

در ایران نیز عسل و عسل داری رواج زیادی داشته و دارد ولی متاسفانه در بعضی از مناطق اجباراٌ و یا عمداً مقادیر زیادی شکر در دسترس زنبورها قرار می دهند که آنها به جای استفاده از گل ها و گیاهان حتی در فصل های فراوانی گل ،از شکر استفاده کنند.

چنین عسلی ضمن آنکه خطری ندارد و قابل خوردن است ولی فاقد بسیاری خواص حیات‌بخش و معجزه آسای عسل بوده و با عسلی که از گل های خالص  تهیه شده باشد فرق زیادی دارد.

خواص-عسل--از-گلهای-طبیعی

میلاد اعتمادیفر

دیدگاهتان را بنویسید